Uitagenda Bollenstreek - Noordwijk en Katwijk

Beleef de Bollenstreek! Wil je weten wat er te beleven valt in Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Rijnsburg, Lisse, Hillegom, Voorhout, Sassenheim, Warmond en in de andere dorpen van de Bollenstreek? Bekijk de uitagenda van de Bollenstreek van Have Fun Events! Deze staat vol leuke sightseeing tips, uitstapjes, markten, festivals, bezienswaardigheden, wandelingen, fietstochten, koopzondagen en andere leuke uitjes.

What to do in Noordwijk, Voorhout, Warmond, Noordwijkerhout, Katwijk, Lisse, Rijnsburg, Hillegom en de dorpen van de Bollenstreek en omgeving? Bekijk het in de Uitagenda!
In de uitagenda vind je leuke 'must do' tips over sightseeing, feesten, festivals, attracties, uitjes, markten, bezienswaardigheden, bloemenfestivals, e-scooter tours en andere activiteiten en evenementen in de Bollenstreek!

Dagelijkse evenementen, attracties en uitjes

Van 1 maart t/m 31 oktober 2024
- E-chopper rijden door de Bollenstreek | E-TukTuk rijden door de Bollenstreek
- Elektrische step rijden door de Bollenstreek | Tandem tour Bollenstreek
- E-scooter rijden door de Bollenstreek | FunBike rijden door de bollenstreek

Dagelijks het hele jaar door in 2024

Tandem en fietsverhuur in de Bollenstreek
Museum De Zwarte Tulp
Reuzenrad Noordwijk

Wekelijkse evenementen en uitjes in 2024

Iedere maandag - Wekelijkse markt Noordwijkerhout
Iedere zondag van 12:00 - 17:00 - Koopzondag Noordwijk aan Zee
Tijdens de zomervakantie 2024 - Toeristenmarkt Noordwijk aan zee
Iedere dinsdag in de zomervakantie 2024 - Katwijkse toeristenmarkt
Iedere woensdag in juli en augustus 2024 - Zomermarkt Noordwijk
Iedere Zondag van 11:00 tot 16:00 - Bezoek de Vuurtoren van Noordwijk

Uitagenda juli 2024

Bezoek de Toeristenmarkt in Katwijk

In de zomermaanden van 2024 kun je iedere dinsdag van 25 juni tot en met dinsdag 27 augustus 2024 shoppen op de toeristenmarkt in Katwijk aan Zee. De toeristenmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Op de markt vind je meer dan 130 marktkramen met een afwisselend aanbod van producten. De toeristenmarkt is makkelijk bereikbaar met zowel de auto, fiets en openbaar vervoer.

Thema's Toeristenmarkt Katwijk

De toeristenmarkt in Katwijk heeft iedere week een ander thema. Op het Andreasplein staan kramen en uitstallingen die speciaal met dit thema te maken hebben.

Hier beneden vindt u de thema's per week

2 juli

Kunst in Katwijk Markt

9 juli

Springkussenfestival

16 juli

Fun For Kids markt / kinder vrijmarkt

23 juli

Standwerkersconcours

30 juli

Oldtimers

6 augustus

Kofferbak verkoop

13 augustus

Krijtfestival

20 augustus

Foto expositie

27 augustus

Creamarkt

Zomermarkt Noordwijk

Iedere woensdag vanaf 3 juli 2024 t/m 28 augustus 2024

Bezoek de Zomermarkt in Noordwijk in de winkelstraat van Noordwijk aan zee. Er is een ruim aanbod aan marktkramen met woonaccessoires, kleding, lekkernijen en sieraden. De markt is te bezoeken van 10:00 tot 18:00. Bekijk hier meer informatie over de Zomermarkt in Noordwijk.

Ibiza Festival Noordwijk

Zaterdag 27 en zondag 28 juli 2024
Kom naar het Ibiza Festival in Noordwijk en geniet van het shoppen bij 175 kramen met tassen, sieraden, woonaccessoires, mode en leuke handgemaakte producten. Kijk hier voor meer informatie over het Ibizafestival in Noordwijk.

Tijden: 12:00 tot 19:00 uur
Kosten: gratis evenement

Uitagenda augustus 2024

Castlefest Kasteel Keukenhof - Lisse

Donderdag 1 t/m zondag 4 in augustus 2024
Het Castlefest is het fantasie festival van Nederland. Kom weer genieten van het Castlefest bij Kasteel Keukenhof. Bewonder de prachtige verklede deelnemers, de fantastische sfeer en geniet van live muziek, een grote markt en nog veel meer. Wil je meer weten over het Castlefest kijk dan hier.

Locatie: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse

Midzomermarkt Lisse

Zaterdag 3 augustus 2024
Op zaterdag 3 augustus in het dorpshart van Lisse is een gezellige midzomermarkt georganiseerd. De markt staat vol met leuke kraampjes en verschillende producten. Er zijn meer dan 100 verschillende kraampjes. De markt staat opgesteld op de Heereweg, Kanaalstraat en Kapelstraat in Lisse. De markt duurt van 10:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Wilt u meer weten over markten in de Bollenstreek? Klik dan hier!

Cirque des Dunes + vuurwerkshow

Zaterdag 3 augustus 2024
Vuur acts, verschillende spectaculaire acts in de lucht en een aantal hele bijzonde mobile acts. Kom op zaterdagavond 3 augustus 2024 naar de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk en geniet van Cirque des Dunes, het prachtige buiten theater aan zee! Het festival wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow!

Meer informatie over Cirque des dunes.

Zomermarkt Noordwijk

Iedere woensdag vanaf 3 juli 2024 t/m 28 augustus 2024

Bezoek de Zomermarkt in Noordwijk in de winkelstraat van Noordwijk aan zee. Er is een ruim aanbod aan marktkramen met woonaccessoires, kleding, lekkernijen en sieraden. De markt is te bezoeken van 10:00 tot 18:00. Bekijk hier meer informatie over de Zomermarkt in Noordwijk.

Zomers Bloemencorso Rijnsburg

Vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus 2024
Verschillende prachtige praalwagens en andere versierde voertuigen vol met zomerbloemen rijden op zaterdag 10 augustus 2024, vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De Parade kan langs de gehele route gratis worden bekeken. Bekijk in de link de andere activiteiten rondom dit zomerse bloemencorso.
Klik hier voor meer informatie over de Rijnsburgse Flower Parade

Blooming Festival Noordwijk

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024
Het Blooming Festival Noordwijk vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024 van 11:00 tot 19:00 uur. Het Blooming festival vindt plaats tijdens de Flower Parade Rijnsburg. De Flower Parade rijdt ieder jaar met praalwagens, luxe auto's en andere voertuigen en muziekcorpsen van Rijnsburg naar Noordwijk.

In augustus 2024 vindt het Blooming Festival plaats op de Oranje Promenade. De Oranje Promenade ligt op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Het Blooming Festival vindt gelijktijdig plaats met het Zomerse Bloemencorso.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto’s, koetsen, muziekkorpsen etc. Op zaterdag en zondag 10 en 11 augustus 2024 zullen deze fantastische praalwagens tentoongesteld worden op de K.W. Boulevard te Noordwijk aan Zee.

Tijdens het Blooming Festival zullen er ca. 100 kramen op de Oranje Promenade komen te staan.

Zondag in augustus 2024; tijden zijn van 12.00 – 19.00 uur.

Standhouders met lifestyle producten, handgemaakte artikelen van diverse materialen, bloemen, planten, ambachtelijke producten, kleding , sieraden etc. zullen hun opwachting maken.

De K.W. Boulevard wordt hiervoor in zijn geheel afgesloten.
Kosten: Gratis toegang!

Bollenstreek in Bedrijf

Zaterdag 10 augustus 2024
Bezoek Bollenstreek in bedrijf! Je bent van harte welkom bij acht verschillende agrarische bedrijven in de Bollenstreek. Bollenstreek in bedrijf vindt plaats op zaterdag 10 augustus 2024 tussen 10.00 en 16.00 uur. De kwekers en ondernemers vertellen op de open dag alles over teelt van bollen, planten en bloemen. Kijk hier voor meer informatie over Bollenstreek in Bedrijf!

Kosten: gratis

Levende Beelden Festival Noordwijk

Zondag 18 augustus 2024
Heb jij ooit een levend standbeeld gezien? Op zondag 18 augustus 2024 staat Noordwijk in het teken van levende beelden. Je vindt de levende standbeelden, kunstenaars en muzikanten op de Wilhelmina Boulevard en in de Hoofdstraat in Noordwijk aan zee. Klik hier voor meer informatie over het levende beelden festival.

Motortoertocht Bollenstreek

Zondag 25 augustus 2024

Rij jij motor? Heb je zin in een leuke kronkelende rit vanaf Have Fun Events? DELEN is lief! ☺️ Let op! Opgeven is verplicht in verband met het diner (eigen kosten) en deelname is gratis. 😀

Locatie: Have Fun Events in Voorhout
Opgave / informatie: mail naar info@havefunevents.nl.

Volg de Motortoertocht Bollenstreek op Facebook!

Neighbours at the Beach

Zaterdag 24 augustus

Bezoek het Neighbours at the Beach festival op het strand van Noordwijk. Het festival vindt plaats bij strandafrit 5 aan de koningin Astrid Boulevard.

Ticketprijzen:
No coins neighbour ticket €37,50
Late Neighbour ticket + 12 munten €77,-
Late Neighbour ticket + 8 munten €63,-

Kunstmarkt Warmond

Zondag 25 augustus 2024
Bezoek de Kunstmarkt in het centrum van Warmond rondom Het Oude Raadhuis.

Locatie: Dorpsstraat 36, Warmond
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

Najaarsmarkt Hillegom

Augustus 2024
Bezoek de jaarmarkt in Hillegom met een wisselend aanbod aan producten, verenigingen en kindervermaak.

Katwijkse toeristenmarkt

Elke dinsdag in de zomervakantie 2024
In de zomer wordt in Katwijk aan Zee elke dinsdag de grootste toeristenmarkt van de Bollenstreek georganiseerd. In het gezellige centrum staan ruim 120 kramen met de leukste (streek)producten.
Kijk hier voor meer informatie over De Katwijkse toeristenmarkt 2024!

Adres Toeristenmarkt: Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk
Tijden: 11:00 tot 21:00 uur

Formule 1 Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort

Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus 2024
Geniet van de Dutch GP in Zandvoort. Ook in 2024 kun je Formule 1 coureur Max Verstappen weer aanmoedigen op het circuit van Zandvoort. In 2024 zal de Grand Prix van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus plaatsvinden.

Vervoer naar de Dutch Grand Prix Zandvoort
Boek jouw B&B, camping of vakantiehuisje of hotel in de Bollenstreek en rijdt op de E-scooter, elektrische step of op de E-bike vanuit Katwijk, Noordwijk, de Bollenstreek of Leiden via de duinen van Noordwijk naar het circuit van Zandvoort.

Biermarkt Sassenheim

Zondag 25 augustus 2024
Bezoek het bierfeest in Sassenheim met keus uit 72 verschillende speciaalbieren.
Kijk hier voor meer informatie over de Biermarkt in Sassenheim.

Nacht van Sassem - Braderie Sassenheim

Vrijdag 30 augustus 2024
Op vrijdag 30 augustus 2024 vindt de nacht van Sassem plaats. Vanaf 13:00 tot 21:00 is er ook markt, inschrijvingen hiervoor volgt nog. Van 21.00 tot 00.00 uur start het feest op De Oude Haven. Kijk hier voor meer informatie over de braderie en het feest tijdens de Nacht van Sassenheim in de Bollenstreek.

Groen Doen Plein Hillegom

Eind augustus 2024
Kom tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Groen Doen Plein in het Van Nispenpark in Hillegom. Het park is verdeeld in een Groenplein, Proefplein, Energieplein en een Circulairplein.

Uitagenda september 2024

Het Kaags Muziekfestival

Zondag 1 september 2024
Het festival is gratis te bezoeken op Kaag eiland. Over heel Kaag eiland is straattheater, Food en drinks en muziek te vinden. Er wordt ook een ibizamarkt georganiseerd.
Kijk hier voor meer informatie over het Kaags Muziekfestival.

Tijd: 12:00 tot 18:00 uur
Adres: Kaag eiland
Kosten: € 1,- voor de pond naar Kaag eiland

TIP!
Rij op de Elektrische Step, E-chopper of Tandem de Pontjes- en molenroute en bezoek onderweg Het Kaags Muziekfestival!

Dahlia mozaïek expositie - Bollenstreek

Vrijdag 6 t/m zondag 8 september 2024
Tijdens de Dahlia Mozaïekwedstrijd zijn er tientallen schilderijen, gemaakt van dahlia's, door heel de Bollenstreek te bezichtigen. Bekijk hier de deelnemers en de locaties van de Dahlia mozaïeken in de Bollenstreek. Op 5 en 6 september 2024 worden de mozaïeken gestoken. Op 7 en 8 september 2024 zijn de mozaïeken af en klaar om te bezichtigen. Leuk weetje! Afgelopen jaar, in 2023, was Have Fun Events de winnaar overall van de Dahlia Mozaïekwedstrijd Bollenstreek.

Open Monumentendag - Warmond

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2024
Op 7 en 8 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren. Hiermee willen zij gezamenlijk de aandacht vergroten voor de bijzondere Nederlandse culturele erfgoederen.

Schippertjesdagen - Warmond

13, 14 en 15 september 2024
In september vinden de Schippertjesdagen plaats in Warmond. De Gemeentehaven ligt vol met nostalgische scheepboten, met rondom allerlei activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud.

Kofferbakverkoop Katwijk aan Zee

Zaterdag in september 2024 is op parkeerterrein Noordduinen in Katwijk de kofferbakverkoop. De kosten bedrage € 10,- inclusief één auto en één uitstalplek. De verkoop is van 09:00 tot 15:00. Het terrein is vanaf 8:15 uur te betreden. Inschrijven via katwijkevents@gmail.com.

Oldtimer dag Katwijk

September 2024
Kom jij ook naar de oldtimer dag in Katwijk aan zee? Op dit oldtimerfestival kunt u vele verschillende soorten oldtimers komend bewonderen in de Voorstraat, Badstraat, Princestraat en het Emmaplein in Katwijk aan zee.

Jaarmarkt Lisse

Eind september 2024
In september vind in het dorpshart van Lisse de grootste jaarmarkt van de regio plaats . Er staan kramen met allerlei soorten handelswaar op de markt!

Grote kortebaanwedstrijden feestweek Lisse

Donderdag 26 september 2024
Tijdens de feestweek van de Harddraverijvereniging in Lisse vindt ieder jaar de Grote Kortebaanwedstrijd plaats. Het hele dorp loopt uit om gezellig bij te kletsen, een drankje te drinken en om een gokje op de paarden te wagen. https://havefunevents.nl/blog/harddraverij-kortebaanwedstrijden-lisse

Wijnfestival Hillegom

Zondag in oktober 2024 - 13.00 tot 17.00 uur
Bezoek het Wijnfestival Hillegom! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers op de Mariastraat 2, Hillegom en Eetcafé Zomerzorg op Meerlaan 70, Hillegom. De prijs per persoon voor het wijnfestival is € 30,-.

Bloembollenmarkt bij De Tulperij

De Bloembollenmarkt is al tientallen jaren dé plek om bloembollen te kopen, direct van de kweker of handelaar. Ben jij een liefhebber van bijzondere soorten bolgewassen? Dan is het leuk om in gesprek te gaan met de kwekers!

Deze bollenmarkt is op een vrijdag en zaterdag in oktober 2024 van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over De Tulperij in Voorhout.

Najaarsmarkt Intratuin Lisse

Zaterdag in oktober 2024 - 11.00 tot 16.00 uur
Najaarsmarkt op het parkeerterrein van Intratuin Lisse. Op de markt vindt je marktkramen gevuld met een gevarieerd aanbod met artikelen, eten en drinken. Binnen is een grote kerstshow!

Uitagenda oktober 2024

Dagelijks in oktober 2024! Leuke uitjes in de Bollenstreek!
Boek een E-chopper tour door de duinen van Noordwijk, rijd langs de dahliatuinen en door de dorpen van de Bollenstreek.
Reserveer hier jouw E-choppers bij evenementenbureau Have Fun Events!

Duin en Bollen Vierdaagse

Wandel mee met de Duin en Bollenvierdaagse, een wandeltocht door de verschillende dorpen van de Bollenstreek. Kijk voor meer informatie over de Duin en Bollenstreek Vierdaagse.

Datum: donderdag 10 t/m zondag 14 oktober 2024

Oktober - Herfstfair 2024 - Kasteel Oud Poelgeest

Dit jaar staat de Landgoedfair in teken van de herfst. Er worden verschillende producten aangeboden die in het teken staan van de herfst. Loop door de zalen van het kasteel en ontdek de herfstige creaties. De herfstfair is te bezoeken van 12:00 tot 16:00. Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest

Appelpluk Olmenhorst

14 September t/m 3 november 2024 - Lisserbroek
Elke woensdagmiddag (13:00/17:00), zaterdag en zondag (10:00/17:00) kun je zelf appels plukken bij de Olmenhorst in Lisserbroek. Adopteer je eigen boom en pluk je eigen appels of pluk appels uit de boomgaard.

Uitagenda november 2024

Après Ski Feest Hillegom

Zaterdag in november 2024 - Uitagenda Hillegom
Jetzt geht's los! Heb jij zin in een Après Ski feestje? Koop dan tickets voor het Après Ski in Hillegom. Tijdens het Hillegoms Après-Ski Feest treden diverse bekende feestartiesten op! Kijk hier voor meer informatie over het Hillegoms Après-Ski Feest!

Gratis golfles voor starters

Zaterdag en zondag in november 2024

Heb je nog geen golfervaring maar wil je de golfsport leren kennen. Neem dan gratis deel aan een golfles. De golfprofessional van Golfschool Tespelduyn in Noordwijkerhout maakt je wegwijs in de golfsport.

Locatie: Golfbaan Tespelduyn
Tespellaan 53  
2211 VT Noordwijkerhout

Kosten: gratis

Meld je hier aan voor de gratis golfles voor starters!

Uitagenda december 2024

Kerstmarkt Warmond

Zondag 8 december 2024
Bezoek de Kersmarkt in Warmond. De markt staat opgesteld rondom het Oude Raadhuis.

Locatie: Dorpsstraat 36, Warmond
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

Kerstmarkt Voorhout

Zondag in december 2024
Bezoek de Kerstmarkt van Voorhout en geniet van de gezellige kerstsfeer, hapjes en drankjes en leuke koopjes.

Locatie: plein voor de Sint-Bartholomeüskerk, op de Herenstraat 47 in Voorhout
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

Zaterdag in december 2024 - 16.00 uur - Rotary Santa Run
Verkleed als kerstman (hard)lopen voor het goede doel. Schrijf je in via de Rotery Hillegom.

Zondag in december 2024 - 10.00 tot 16.00 uur - Kerst bij Kasteel Keukenhof
Kom naar Kerst bij Kasteel Keukenhof in Lisse. Er staan kerstkramen, bezoek de kinderboerderij en geniet van een lekker hapje en drankje!

Uitagenda januari 2025

Nieuwjaarsduik Strandplaats Nederzandt

Zondag 1 januari 2025
Wil je het nieuwe jaar feestelijk beginnen? Op 1 Januari 2025 kun je samen met je familie en vrienden het nieuwe jaar inluiden met de nieuwjaarsduik bij Strandplaats Nederzandt.

Adres: Langevelderslag 36-56, Noordwijk
Tijd: 15.00 uur
Kosten: € 4,-
Inschrijven: vanaf 12.00 uur

Nieuwjaarsduik Noordwijk aan Zee

Op 1 januari 2025 wordt de nieuwjaarsduik van Noordwijk aan Zee georganiseerd. Bij de nieuwjaarsduik in Noordwijk kunnen 1.000 deelnemers het water in om het nieuwe jaar te vieren. Vanaf 11.30 uur kun je jezelf inschrijven bij strandpaviljoen De Zeemeeuw. Om 13.00 uur wordt het startschot gegeven.

Tijd: 13.00 uur
Kosten: € 2,-
Inschrijven: Vanaf 11.30 uur
Adres: Afrit 18 ter hoogte van Strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Nieuwjaarsduik Nederzandt bij Langevelderslag in Noordwijk informatie nieuwjaarsduik Langevelderslag in Noordwijk bij Strandplaats Nederzandt

Nieuwjaarsgala Huis ter Duin Noordwijk 2025

Vrijdag 3 januari 2025
De nieuwjaarsreceptie waar bewoners uit Noordwijk en uit de rest van de Bollenstreek nieuwjaar komen wensen. Iedereen is prachtig gekleed in galajurk en smoking. Binnen barst het feest los in diverse zalen met live muziek. Kijk hier voor meer informatie.

NSL Stayokay Duintrail

Zondag in januari 2025
Kom deelnemen aan de NSL Stayokay Duintrail in de duinen en bossen van Noordwijk. De afstanden zijn 10 en 21 kilometer en de start is om 11.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over de NSL Stayokay Duintrail.

Nationale Tulpendag 2025

Zaterdag 18 januari 2025
De derde zaterdag van januari wordt op Nationale Tulpendag, de start van het tulpenseizoen gevierd. De organisatie Tulpen Promotie Nederland plaatst op deze dag een prachtige pluktuin op het Museumplein in Amsterdam. Van 13.00 tot 16.00 uur is de pluktuin open voor publiek om gratis tulpen te plukken.

Winter Wonderland Noordwijk 2024 / 2025

Heerlijk indoor schaatsen op het strand van Noordwijk. Winter Wonderland Noordwijk is van eind november tot en met de derde week van januari 2025 te bezoeken. Het Winter evenement is te vinden op het terrein van strandpaviljoen Beachclub C en bestaat uit een 150m2 grote ijsbaan met echt ijs en een gezellige Winterse Alpenstube. Kijk hier voor meer informatie over Winter Wonderland Noordwijk.

Hudson Pubquiz

zaterdag in januari 2025
Schrijf je hier in voor de gezellige pubquiz bij de Hudson in Noordwijkerhout. Deelname kost € 9,50 inclusief een drankje. Tijdens de avond kun je hapjes bestellen.

Uitagenda februari 2025

Wiener Ball Noordwijk

Zaterdag 22 februari 2025
Kom genieten van het Wiener Ball 2025 in Grand Hotel Huis ter Duin. Een traditie die in een modern jasje is gestoken. Dit van origine Oostenrijkse bal is een feestelijke avond waar de in gala geklede gasten genieten van van Strauss tot Swing en Disco.
Kijk hier voor meer informatie over het Wiener Ball.

Carnaval in de Bollenstreek 2025

Vrijdag 28 februari t/m dinsdag 3 maart 2024
Carnaval wordt groots gevierd in de Bollenstreek. Vooral het carnavalsoptocht en de carnavalsfeesten in Noordwijkerhout worden druk bezocht. Klik hier voor meer informatie voor het carnaval in onder andere Noordwijk, De Zilk, Noordwijkerhout, Lisse, Voorhout en Sassenheim.

Hollands Duin Trail Noordwijk

Zondag in februari 2025
Kies uit een 10 km, 20 km of 30 km Trail door de duinen, bossen en het strand van Noordwijk. De Hollands Duin Trail start vindt plaats van 9.00 tot 18.00 uur bij Strandplaats Nederzandt bij de afslag Langevelderslag in Noordwijk. Kijk voor meer informatie over het Hollands Duin Trail Noordwijk op https://havefunevents.nl/blog/hollands-duin-trail-noordwijk

Lenteflora in Lisse 2025

Zaterdag t/m maandag in februari 2025 - Uitagenda Lisse

De Lenteflora bestaat sinds 1933 en is daarmee de oudste bloemententoonstelling van Nederland. De tentoonstelling bestaat uit drie onderdelen. De huisbroei, de vrije inzendingen en de scholierenbroei. De toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie over de Lenteflora 2024.

Uitagenda maart 2025

Hollands Duin Trail

Zaterdag 16 maart 2024
Wil je een lekker stukje hardlopen door de duinen? Op een zaterdag in november is er een hardloop evenement dat begint bij Nederzandt. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden. Kijk hier voor meer informatie over de Holland Duin Trail in Noordwijk!

Zondag in maart 2025 - Lisses Bokbier Event

Geniet van heerlijke herfstbieren tijdens het Lisses Bokbier Event bij verschillende restaurant op 't Vierkant in Lisse. Kijk voor meer informatie op Facebook in de Uitagenda Bollenstreek / Noordwijk

Opening Keukenhof 2025

Donderdag in maart 2025
Het is lente en dat betekent dat je weer kunt genieten van het de prachtige tulpen en andere voorjaarsbloemen in Keukenhof. Vier het begin van de lente en breng een bezoek aan Keukenhof tijdens het openingsweekend.
Keukenhof in Lisse is van donderdag in maart tot en met half mei 2025 geopend.

Adres: Stationsweg 166A, 2161 AM in Lisse - Zuid-Holland - Nederland
Openingstijden: 8.00 tot 19.30 uur
Informatie: Kijk hier voor meer informatie over jouw bezoek aan Keukenhof.
Tickets bestellen: Bestel hier je toegangskaarten voor Keukenhof

Openingsweekend De Tulperij 2025

Donderdag in maart 2025
Bloemenattractie De Tulperij neemt je mee in de wonderlijke wereld van narcissen, hyacinten en tulpen. Laat je alles vertellen over tulpen en dahlia's tijdens een excursie en pluk je eigen bos tulpen in de pluktuin voor € 0,25 per tulp. Ook is het leuk om er met uw kinderen heen te gaan. Er is een educatieve speurtocht door de showtuin met een leuke verrassing aan het einde.
Tip voor een Dagje uit! Bezoek De Tulperij tijdens een toer met routebeschrijving op de Tandem of met de E-TukTuk, FunStep, E-Bike of op de FunScooter of E-chopper.

Openingsperiode: maart t/m mei 2025
Openingstijd: 9:00 - 18:00 uur
Toegang Tulperij: gratis
Kosten excursie: Volwassenen, 13 jaar en ouder € 6,95
Kosten excursie: Kinderen, 4 t/m 12 jaar € 3,95
Adres: Oude Herenweg 16B, 2215 RZ Voorhout
Meer informatie: De Tulperij Voorhout
Contact: info@detulperij.nl

NSL Bloemenwandeling Noordwijkerhout

Vindt plaats in april 2025
De VVV Noordwijkerhout organiseert samen met de atletiekvereniging NSL de jaarlijkse bloemenwandeling. Een wandeling langs prachtige bloemenvelden die volop kleuren en geuren.

Datum bloemenwandeling: vindt plaats halverwege april 2025
Starttijd: tussen 8.30 en 10.00 uur
Adres: Havenstraat 10, 2211 EH Noordwijkerhout, VVV Noordwijkerhout
Afstanden: 10 km, 20 km, 30 km
Kosten Bloemenwandeling: 10 km kost € 7,50 en de 15 en 30 km € 8,50

Mozaïek wedstrijd Bollenstreek

April 2025
In de Bollenstreek staan prachtige bloemen mozaïeken gemaakt door bedrijven en verenigingen uit de Bollenstreek. Kijk hier voor meer informatie over de Mozaïekwedstrijd in de Bollenstreek!

Tip: huur een Elektrische Step bij Have Fun Events en rij langs de mozaïeken in Lisse en Hillegom in de Bollenstreek. De E-step rijdt 25 km/uur, je hoeft niet te steppen en geen helm op.

Hollen door de Bollen

Halverwege april 2025
Hollen door de Bollen is een hardloop- en wandelevenement in de Bollenstreek! De volledige opbrengst gaat naar Stichting Roparun, die zorg voor kinderen en volwassen met kanker ondersteunt. Kijk hier voor meer informatie over Hollen door de Bollen.

Locatie: AV De Spartaan, Spekkelaan 8, Lisse

Oldtimer rit door de Bollenstreek

Zondag in april 2025
Heb jij een oldtimer of ben je bezitter van een bijzondere auto. De route start in het Groene Hart en vervolgens naar de Bollenstreek waar ook een lunch stop wordt gehouden. De finish is bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De opbrengst van de oldtimerrit gaat onder andere naar het Willem Alexander Kinder Ziekenhuis in Leiden.

Inschrijven en informatie oldtimerrit: www.bollenrit.nl
Start: 11:00 uur
Organisatie: Rotary Rijnwoude en Rotary Noordwijk

Opening The Tulip Barn

vrijdag 29 maart t/m zondag 12 mei 2024
Wandel door de prachtige bloementuin van The Tulip Barn en ontdek meer dan 175 verschillende soorten tulpen. Maak leuke foto's en selfies met allerlei leuke objecten die in het tulpenveld staan. Geniet van een lekker kop koffie koffie met wat lekkers met uitzicht op de tulpenvelden.
Kijk hier voor meer informatie over de Tulip Barn in Hillegom

Beers & Tulips Noordwijkerhout

Halverwege april 2024
De lekkerste speciaal bieren proeven, live muziek en hapjes van verschillende food trucks. Bezoek het Beers & Tulip festival van restaurant Como & Co en Mama bij het Comomeer in Noordwijkerhout. Er staat een springkussen voor de kinderen!
Kijk hier voor meer informatie over het Beers & Tulip festival.

Opbouwdagen Bloemencorso Bollenstreek

Woensdag 9 t/m vrijdagochtend 11 april 2025
Op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 april zijn de opbouwdagen van het Bloemencorso Bollenstreek. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe honderden vrijwilligers de corsowagens opbouwen. Kijk hier voor meer informatie over het Bloemencorso en de deelnemers.

Tijden: 9 en 10 april 2025 van 9:00 tot 22:00 uur
11 april 2025 van 9:00 tot 13:00 uur
Adres: Rijksstraatweg 52, 2171 AM Sassenheim
Kosten: volwassenen, 13 jaar en ouder: € 7,50
Kinderen van 6 t/m 12 jaar: € 2,-
Kinderen van 0 t/m 5 jaar: gratis

De Mooiste File van Nederland - Noordwijk

Vrijdag 11 t/m zondag 13 april 2025
Bewonder 40 personenauto's en vier praalwagens versierd met prachtige bloemstukken en bloemenarrangementen. De Mooiste File van Nederland vindt plaat op de Koningin Wilhelmina Boulevard van Noordwijk. Kijk hier voor meer informatie over De Mooiste File van Nederland.

Corsomarkt Lisse 2025

Vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2025
Voor het wereldberoemde Bloemencorso vindt altijd nog een Corsomarkt plaats. De markt staat opgesteld door heel het centrum van Lisse. Er staan meer dan 200 kraampjes en er hangt een gezellige sfeer.
De Corsomarkt Lisse is te bezoeken op vrijdag 19 en zaterdag 20 april van 9.00 tot 17.00 uur in de Kanaalstraat en de Kapelstraat!!

Kindercorso Voorhout

Zaterdag 12 april 2025
Versierde bolderkarren, mini tractoren, fietsen trekken over de Heerenstraat van Voorhout. Het Kindercorso in Voorhout heeft in 2025 het thema:

Tijdschema Kindercorso:
10.15 uur: Opstellen en jureren kindercorso
10.45 uur: Vertrek kindercorso, Dr. Kuyperlaan in Voorhout
14.00 uur: Prijsuitreiking bij Cheers

Food Walk & Flower Talk 2024

Vindt plaats eind april 2024
Een mooie wandeling langs de bollenvelden Van Lisse. Geniet van het wandelen langs de prachtige tulpenvelden rondom Lisse en proef de heerlijke hapjes (to go) van de drie restaurants. Ook krijg je een foody bag mee met lekkernijen voor onderweg.

Tijden: 11:00 tot 17:00 uur
Startadres: Dorpshart van Lisse
Deelnemende Restaurants: De Vier Seizoenen, De Engel, De Heerekamer.
Prijs inschrijving: voor volwassenen € 29,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 15,-.

Boekenmarkt Warmond

Donderdag 29 mei 2025 - Hemelvaartsdag!
Bezoek de Kunstmarkt in het centrum van Warmond rondom Het Oude Raadhuis.

Locatie: Dorpsstraat 36, Warmond
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

Nationale Molendag

Zaterdag 10 en zondag 11 mei 2025
Op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2025 zijn honderden wind- en watermolens in Nederlands gratis te bezoeken voor iedereen. Tip! Huur een E-step, FunScooter, Tandem, FunBike of TukTuk en rij langs een aantal van de prachtige molens. Kijk hier voor meer informatie over Nationale molendag.

Ibiza Festival de Primavera in Noordwijk

Donderdag t/m zaterdag in mei 2025
Kom naar het Ibiza Festival in Noordwijk en geniet van het shoppen bij 175 kramen met tassen, sieraden, woonaccessoires, mode en leuke handgemaakte producten. Kijk hier voor meer nformatie over het Ibiza Festival Noordwijk!

Tijden: 12:00 tot 19:00 uur
Kosten: gratis

Buttonpop Festival - Kasteel Keukenhof

Op zaterdag 24 mei 2025 - Kasteel Keukenhof Lisse
Het Buttonpop Festival vindt plaats in de kasteeltuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse. Er treden veel bekende bands op uit heel Europa en er staan zo'n 20 foodtrucs die zorgen voor een gezellige sfeer. Het festival begint op 13:30 uur en eindigt om 23:59 uur. Kijk hier voor meer informatie over Buttonpop 2024!

Uitagenda juni 2024

Luchtkussenfestival Voorhout 2025

Zondag 1 juni 2025 - 13.00 tot 17.30 uur
In juni vindt het grootse springkussen festival van Nederland plaats in Voorhout in het hart van de Bollenstreek. Met 400 meter luchtkussens, hindernisbanen, attracties, waterbanen en stormbanen is het springkussen festival in Voorhout het grootste van Nederland. De entree bedraagt € 7,50 het entree bedrag is uitsluitend voor deelnemende kinderen. Kijk hier voor meer informatie over het Luchtkussenfestival Voorhout!

Dag van het Kasteel

Vrijdag 6 t/m maandag 9 juni 2025 - Pinksterweekend

Bezoek de prachtige kastelen van de Bollenstreek. Dit jaar kun je verschillende kastelen en landgoederen in Lisse, Noordwijk, Warmond en Oegstgeest. De Dag van het Kasteel duurt dit jaar voor het eerst het hele pinksterweekend. Informatie over De dag van het Kasteel in de de Bollenstreek!

Papierkunstmarkt Warmond

Maandag 9 juni 2025 - 2e Pinksterdag
Bezoek de Kunstmarkt in het centrum van Warmond rondom Het Oude Raadhuis.

Locatie: Dorpsstraat 36, Warmond
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

20e editie van de Kippen- en Kuikenloop 2025

Zaterdag in juni 2025
Actief wandelen voor het goede doel. Wandel op het strand, door het duin en door het bos! Samen een mooie opbrengst bij elkaar wandelen! De opbrengst van de Kippenloop en Kuikenloop gaat naar onderzoek immunotherapie van het LUMC Leiden en het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie. Inschrijven kan vanaf maandag 1 april 2025. Kijk hier voor meer informatie over de Kippenloop!

Markt onder de Linden - Noordwijk Binnen

Zaterdag 14 en zondag 15 juni 2025
De Markt onder de Linden is een populaire markt voor de liefhebbers van tuinen, lifestyle en delicatessen. De markt vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats op de oude dorpskern van Noordwijk-Binnen. Kijk hier voor meer informatie over de tuinmarkt Markt onder de Linden.

Voorjaarsmarkt - Lentefair Intratuin Lisse

Zaterdag in juni 2025
Overdekte markt met ongeveer 40 standhouders! De voorjaarsmarkt bij Intratuin Lisse vindt op een zaterdag in juni 2025 van 11:00 tot 16:00 plaats.

Adres: Intratuin, Heereweg 350 Lisse

Paardenmarkt Rijnsburg

Woensdag 18 juni 2025
Paarden aaien, suikerspinnen eten op de kermis of een biertje doen op het plein. Op woensdag 18 juni 2025 is het weer zover. De paardenmarkt in Rijnsburg!

Feest op het plein juni 2025

Op een zaterdag in juni 2025 organiseert Carnavalsvereniging De Bokken weer een gezellig muziekspektakel tijdens Feest op het plein. Dit jaar treden onder andere Pascal Redeker, Danny Froger, Alex en DJ Petit op.

Vaderdagbrunch met topchef Herman den Blijker!

Zondag in juni 2025 is het weer vaderdag! De dag dat we onze vaders weer even extra in het zonnetje moeten zetten. De vaderdagbrunch bij Intratuin Lisse is hét perfecte cadeau voor iedere vader. Topchefkok Herman den Blijker maakt de allerlekkerste gerechten voor jullie klaar! Daarnaast zal gedurende de brunch ambachtelijke destilleerderij Clusius aanwezig zijn om de vaders te voorzien van de heerlijke tulpen spritz. De prijzen zijn €34,95 per volwassene en €14,95 per kind (2 t/m 12 jaar). Wilt u weten wat erop het menu staat en boeken?! Klik dan op deze link!

Textielmarkt Warmond

Zondag in juni 2025
Bezoek de Textielmarkt in het centrum van Warmond rondom Het Oude Raadhuis.

Locatie: Dorpsstraat 36, Warmond
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur

Braderie Sassenheim

Vrijdag in juni 2025
Wilt u voordat de kortebaandraverij begint nog genieten van het heerlijke weer en lekker shoppen? Bezoek dan de braderie in het prachtige winkelcentrum van Sassenheim. Vanaf 10:00 kunt u veel verschillende kramen bezoeken die verspreid staan in de Hoofdstraat, op het Kerkplein en in de Kerklaan. Winkeliers, stichtingen, verenigingen en buitenstaanders zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Tijden: 10:00/18:00
Kosten: Gratis
Adres: Winkelstraat Sassenheim, Hoofdstraat, Kerkplein en de Kerklaan.

Klein duimpje Motortour

Zaterdag juni 2025

Op zaterdag 15 juni 2024 organiseert Klein Duimpje in Hillegom een motorrit van circa 180 kilometer. Dit jaar een prachtige route richting de groene polders van Utrecht. Bij terugkomst is er bij de brouwerij een gezellige napraat en is er van de barbecue een lekkere hamburger te bestellen. Kijk hier voor meer informatie over de Motorrit van Klein Duimpje in Hillegom!

Harddraverij Teijlingerlaan Sassenheim

Vrijdag 20 juni 2025 - 13.00 tot 18.00 uur

de 22e editie van de Sassenheimse kortebaandraverij! Vanaf 13:30 begint de harddraverij. Dit jaar kun je genieten van 24 paarden die racen voor de winst! De start is ter hoogte van het Jacobapad en de finish ter hoogte van de Jan van Brabantweg. Voorgaand aan de wedstrijd kan iedereen al een gokje wagen. Op de hoek Westerstraat/Teijlingerlaan staat de totalisator.
Kosten: Gratis
Locatie: Teijlingerlaan, Sassenheim

Ibiza Festival de Salinas in Noordwijk

Zaterdag en zondag in juni 2025
Kom naar het Ibiza Festival in Noordwijk en geniet van het shoppen bij 175 kramen met tassen, sieraden, woonaccessoires, mode en leuke handgemaakte producten.

Tijden: 12:00 tot 19:00 uur

https://havefunevents.nl/blog/ibiza-festival-noordwijk-aan-zee

Braderie winkelcentrum Sassenheim

Hillegoms Muziekfeest 2025

Zaterdag in juni 2025 - 14.00 tot 00.00 uur
Muzikaal genieten van Nederlandse artiesten in de Hoftuin in Hillegom.

Adres Hillegoms Muziekfeest: Hoofdstraat 115, 2181 EC Hillegom
Kosten per kaartje:
Early bird tickets € 26,50
Regular tickets € 29,50
Never too late tickets € 32,50
Klik hier voor meer informatie over het Hillegoms muziekfeest 2025.

Shine & Feel Good event

Zondag in juni 2025
Bezoek de 6de editie van het Shine & Feel Good event van 10:30 – 16:30 uur op Landgoed de Olmenhorst. Klik hier voor meer informatie.

Open dag SAR Reddingsbrigade in Katwijk aan Zee

Zaterdag 5 juli 2025 - 10.00 tot 16.00 uur

Kom naar de open dag van de internationaal Search and Rescue Event (SAR) van de Reddingsbrigade in Katwijk aan zee plaats. Een van de grootste hulpverleningsevenementen in Nederland. Klik hier voor meer informatie over het SAR event in Katwijk aan zee.

Hardraverij Warmond - Kortebaanwedstrijden

Zaterdag in juli 2025
Bezoek de Kortebaanwedstrijden in Warmond. Kijk hier voor meer informatie!

Bierfestival Klein Duimpje Hillegom

Zaterdag in juli 2025 organiseert brouwerij Klein Duimpje alweer de 10e editie van het Bier festival! Het festival is op het voorplein van brouwerij Klein Duimpje aan de Leidsestraat 170 in Hillegom. U kunt het festival bezoeken van 13:00 tot 21:00.

Straattheater Noordwijkerhout

Zaterdag in juli 2025

Op zaterdag in juli 2025 komt het geweldige straattheater terug naar Noordwijkerhout. Afgelopen jaar liepen de Muzikale Fransman en De Roode Lantaern van 11:00 tot 16:00 uur rond in het dorp van Noordwijkerhout in de Bollenstreek. Zodra de artiesten van het straattheater in Noordwijkerhout voor 2025 bekend zijn dan vindt u hier meer informatie.

Curiosamarkt Warmond

Zondag in juli 2025 - 11.00 tot 16.00 uur

Op de Curiosamarkt in Warmond vind je rond het Dorpsplein circa 25 kramen met een leuk aanbod aan spullen voor in de tuin, sieraden, kunstvoorwerpen en nog heel veel andere leuke producten. De Curiosamarkt vindt plaats bij Pleintje bij de Pomp bij de dorpsstraat 36 in Warmond.

10 van Noordwijk

Zondag in juli 2025

De 10 van Noordwijk is een fantastisch hardloopevenement in Noordwijk. De hardloopwedstrijd start op de boulevard van Noordwijk. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Tijden: 9.00 tot 14.00 uur
Locatie: Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan zee

Haring Rock Katwijk aan Zee

Vrijdag en zaterdag in juli 2025
Geniet van het tweedaags muziekfestival Haringrock in Katwijk aan zee! Kijk voor meer informatie over Haringrock in Katwijk op https://www.haringrock.nl/info.

Loungefest Summerfestival Noordwijkerhout

Vrijdag 18 en zaterdag 19 juli 2025

Bezoek het Loungefest bij het Oosterduinse meer (Comomeer) in Noordwijkerhout. Een geweldig festival midden in de Bollenstreek. Het festival heeft meerdere stages met diverse soorten muziek. Kijk hier voor meer informatie!

De Katwijkse Vrijmarkt

Zaterdag in juli 2025
De Katwijkse Vrijmarkt op de boulevard van Katwijk is te bezoeken op een zaterdag in juli van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Cirque des Dunes + lasershow

Zaterdag in juli 2025

Vuur acts, verschillende spectaculaire acts in de lucht en een aantal hele bijzonde mobile acts. Kom op zaterdag in juli en een zaterdag in augustus 2025 naar de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk en geniet van het prachtige buiten theater aan zee! Het festival wordt spectaculair afgesloten met een lasershow!

https://havefunevents.nl/blog/cirque-des-dunes-noordwijk

Kinderrommelmarkt Lisse

Zaterdag in juli 2025

Op een zaterdag in juli 2025 is in het dorpshart van Lisse een Leuke Kinderrommelmarkt. Er liggen veel kleedjes met allemaal leuke spulletjes en speelgoed. De rommelmarkt is geopend vanaf 10:00 uur tot 14:00 uur

Kaagweek 2025

Donderdag t/m zondag in juli 2025
Bezoek de Kaagweek op De Kaag van woensdag t/m zondag in juli 2025. Dagelijks van 10.00 t/m 21.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over de Kaagweek 2024!

Levende Beelden Festival Noordwijk

Zondag in juli 2025

Heb jij ooit een levend standbeeld gezien? Op een zondag in juli 2025 staat Noordwijk in het teken van levende beelden. De levende standbeelden, kunstenaars en muzikanten staan in de Hoofdstraat en op de Wilhelmina boulevard in Noordwijk.
Klik hier voor meer informatie over het Levende beelden festival in Noordwijk.