Nationale Tulpendag Amsterdam

Tulpen plukken in Amsterdam! Het kan zaterdag 21 januari 2023 tijdens Nationale tulpendag. Tijdens de Nationale tulpendag wordt het begin van het tulpenseizoen gevierd. Je bent op Nationale tulpendag van harte welkom op De Dam in Amsterdam om gratis je eigen bosje tulpen te plukken!

Nationale Tulpendag Amsterdam

Elk jaar word op de derde zaterdag van januari de Nationale Tulpendag gevierd. Dit is het begin van het (snij)tulpenseizoen.

Zaterdag 21 januari 2023 wordt de jaarlijkse dag van de tulp gevierd. Op Nationale tulpendag wordt er een grote pluktuin op De Dam in Amsterdam opgezet waar je gratis je eigen bosje tulpen kunt komen plukken. Er komen jaarlijks circa 17.000 bezoekers met circa 100 verschillende nationaliteiten naar de Nationale Tulpendag in Amsterdam.

Organisatie Nationale Tulpendag 2023

De pluktuin in Amsterdam wordt georganiseerd door Tulpen Promotie Nederland (TPN). TPN is een organisatie opgericht door 500 tulpenbroeiers en veredelaars. Zij organiseren jaarlijks verschillende evenementen om de tulp te promoten. Zo organiseren ze de pluktuin op Nationale Plukdag in Amsterdam, tulpen op het erepodia bij het schaatsen en nog vele andere projecten om de tulpen te promoten.

Nationale Tulpendag wordt al 11 jaar gevierd en ondertussen doen er al meer dan 5000 winkels uit heel Nederland mee met de Nationale Tulpendag.

Hoe kun je Tulpen verzorgen?

Heb je een bosje tulpen met de bol er nog aan? Laat dan de bol er aan zitten en zet deze in een klein laagje water zodat de wortels net in het water staan. Wil je alleen de tulp zonder bol in een vaas zetten? Snij de tulpenbol er schuin af bij de steel. Zet ze tulpen daarna in een vaas met voldoende schoon water. Door de bloem schuin af te snijden kan de bloem van de tulp meer water en voedingsstoffen opnemen.

Vraag & Antwoord

Wanneer is de Nationale Tulpendag in 2023?

De Nationale Tulpendag is op zaterdag 21 januari 2023. De Nationale Tulpendag wordt elke jaar op de derde zaterdag van januari gevierd.

Waar vind de Nationale Tulpendag plaats?

De pluktuin in Amsterdam vindt plaats op de Dam op vijf minuten wandelen van het centraal station van Amsterdam.

Hoeveel kost de entree en hoeveel een bosje tulpen?

De entree en een bosje tulpen zijn beide gratis.

Waarom word de Nationale Tulpendag gevierd?

Tulpenbroeiers en veredelaars promoten tijdens Nationale Tulpendag de tulp en willen hiermee de consumenten stimuleren om tulpen te kopen. Tulpen geven blijdschap en dat delen de broeiers en veredelaars graag.

Hoeveel bezoekers komen naar de pluktuin in Amsterdam?

Er komen ongeveer 17.000 bezoekers naar Nationale Tulpendag met wel 100 verschillende nationaliteiten.