Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Nationale Tulpendag Amsterdam 2025

Gratis tulpen plukken in Amsterdam! Het kan op zaterdag 18 januari 2025 vanaf 13.00 uur tijdens Nationale tulpendag. Tijdens de Nationale tulpendag wordt het begin van het tulpenseizoen gevierd. Je bent op Nationale tulpendag van harte welkom op het Museumplein in Amsterdam om gratis je eigen bosje tulpen te plukken! afgelopen jaar was het thema Let's dance en DJ Hardwell opende het Tulpenseizoen. DJ Hardwell had tevens de grote eer om een tulp te dopen!

Nationale Tulpendag Amsterdam

Bezoek Nationale Tulpendag met als thema Let's Dance en pluk gratis tulpen op het Museumplein in Amsterdam. Op Nationale Tulpendag wordt het begin van het (snij)tulpenseizoen gevierd. afgelopen editie openende Irene Schouten, de Olympische schaatskampioen Nationale Tulpendag.

Nationale Tulpendag vindt plaats op zaterdag 18 januari 2025. Op Nationale tulpendag wordt er een grote pluktuin op Het Museumplein in Amsterdam opgezet waar je gratis je eigen bosje tulpen kunt komen plukken. Er komen jaarlijks circa 17.000 bezoekers met circa 100 verschillende nationaliteiten naar de Nationale Tulpendag in Amsterdam.

Organisatie Nationale Tulpendag 2025

De pluktuin in Amsterdam wordt georganiseerd door Tulpen Promotie Nederland (TPN). Tulpen Promotie Nederland is een organisatie opgericht door 500 tulpenbroeiers en veredelaars. Zij organiseren jaarlijks verschillende evenementen om de tulp te promoten. Zo organiseren ze de pluktuin op Nationale Tulpendag in Amsterdam, tulpen op het erepodia bij het schaatsen en nog vele andere projecten om de tulpen te promoten.

Regels tulpenpluktuin

Zorg met elkaar voor een tulpenfeestje voor iedereen!

  • Pas goed op jezelf en je spullen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

  • Je krijgt van de organisatie een biologisch afbreekbaar tasje met genoeg plek voor een bos tulpen.

  • Neem geen eigen boodschappentas mee de pluktuin in.

  • Pluk je eigen bosje tulpen van maximaal 20 stuks. Op deze manier kunnen ook andere mensen, net als jij genieten van een eigen bosje lentegeluk!

  • Geniet én deel jouw tulpenmomentje met iedereen die je lief is via #tulpentijd, #tuliptime en #tijdvoortulpen.

Hoe kun je Tulpen verzorgen?

Heb je een bosje tulpen met de bol er nog aan? Laat dan de bol er aan zitten en zet deze in een klein laagje water zodat de wortels net in het water staan. Wil je alleen de tulp zonder bol in een vaas zetten? Snij de tulpenbol er schuin af bij de steel. Zet ze tulpen daarna in een vaas met voldoende schoon water. Door de bloem schuin af te snijden kan de bloem van de tulp meer water en voedingsstoffen opnemen. TIP! Zet de bos met tulpen met papier eromheen in het water. Hierdoor loopt de steel vol met water. Haal na een paar uur het papier eraf en de tulpen blijven mooi rechtop staan.

Parkeren Nationale Tulpendag Amsterdam

Kom je met de auto naar Nationale Tulpendag? Waar kun je parkeren? Onder het Museumplein zit een parkeergarage met 573 parkeerplekken waarvan 24 met een oplaadpunt en 2 voor mindervaliden. Wil je zeker zijn van een plek in de parkeergarage onder het Museumplein? Reserveer dan hier jouw plek in de parking.

Vind je het niet erg om een stukje te wandelen? Parkeer dan goedkoper bij een P+R parkeergarage.

Wil je liever niet met de auto door het drukke Amsterdam rijden? Dan raden we je aan om met het OV in de trein of bus naar Amsterdam te komen.

Vraag & Antwoord

Wanneer is de Nationale Tulpendag in 2025?

De Nationale Tulpendag is op zaterdag 18 januari 2025.

Waar vindt de Nationale Tulpendag plaats?

De pluktuin in Amsterdam vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam.

Hoeveel kost de entree en hoeveel een bosje tulpen?

De entree en een bosje tulpen zijn beide gratis.

Waarom wordt de Nationale Tulpendag gevierd?

Tulpenbroeiers en veredelaars promoten tijdens Nationale Tulpendag de tulp en willen hiermee de consumenten stimuleren om tulpen te kopen. Tulpen geven blijdschap en dat delen de broeiers en veredelaars graag.

Hoeveel bezoekers komen naar de pluktuin in Amsterdam?

Er komen ongeveer 17.000 bezoekers naar Nationale Tulpendag met wel 100 verschillende nationaliteiten.

Thema Tulpendag 2025

Het thema van de Nationale Tulpendag 2025 is nog niet bekend. Zodra het thema bekend is leest u het hier.

Wie opent de Nationale Tulpendag 2025

Afgelopen jaar opende DJ Hardwell de Nationale tulpendag. Wie in 2025 Nationale Tulpendag opent is nog niet bekend. Zodra dit bekend is dan leest u het hier.

Kan ik de auto makkelijk parkeren bij Nationale Tulpendag?

Ja, je kunt de auto onder het Museumplein in de parkeergarage parkeren. Kijk in de bovenstaande tekst voor meer informatie.

Is Nationale Tulpendag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kunt Nationale Tulpendag gemakkelijk bereiken met de trein, bus en/of de metro.

Hoeveel tulpen mag je per persoon plukken?

Je mag 20 tulpen per persoon plukken in de tulpentuin. Zo kunnen ook andere mensen genieten van een mooie bos tulpen.

Krijg ik een tas om de tulpen in te doen?

Ja, de organisatie deelt biologisch afbreekbare tassen uit waar 20 tulpen in kunnen. Neem geen eigen tassen mee!

Hoeveel tulpen staan er op het Museumplein?

In totaal staan er 200.000 tulpen op het Museumplein in Amsterdam.

Uitagenda Bollenstreek

Wil jij een weekendje weg of er een dagje op uit in de Bollenstreek? Wil je weten wat er allemaal te doen is? Welke activiteiten en evenementen er zijn?
Klik hier om de uitagenda van de Bollenstreek te bekijken.

De Bollenstreek ligt in Noord-Holland en Zuid-Holland aan de kust van Noordwijk en Katwijk. De Bollenstreek is centraal gelegen tussen Haarlem en Leiden. Plaatsen in de Bollenstreek zijn Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, De Zilk, Warmond, Voorhout, Sassenheim en Noordwijk.