Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Harddraverij Kortebaanwedstrijden Lisse 2024

Het is een prachtig gezicht als de paarden tijdens de grote kortebaanwedstrijd in de feestweek van Lisse met volle snelheid voorbij komen draven! Langs de kant duizenden toeschouwers die de deelnemers aanmoedigen. De datum van De Kortebaanwedstrijd in Lisse is donderdag 26 september 2024.

In 2021 won Chief One, in 2022 was Candy Blue Chip de winnaar en in 2023 veroverde Hampshire F Boko de eerste plaats van de grote kortebaanwedstrijd tijdens de feestweek van Lisse. Op 26 september 2024 wordt er op de Heereweg in Lisse opnieuw gestreden om de 1e plaats tijdens de grote kortebaanwedstrijd in Lisse.

Kosten toegang kortebaanwedstrijd Lisse

De toegang tot de kortebaanwedstrijden in Lisse is gratis voor leden en voor kinderen t/m 16 jaar van de leden. Voor overige bezoekers bedragen de kosten € 5,- per persoon.

Waar vindt de kortebaanwedstrijd in Lisse plaats?

De wedstrijd wordt gehouden op de Heereweg in Lisse. De straat wordt bedekt met zand en langs het parcours van de kortebaanwedstrijd staan over de hele lengte dranghekken. Op het plein naast de Sint Agathakerk staan een feesttent, viskraam, snackkar en de totalisatorwagen.

Hoe laat starten de kortebaanwedstrijden in Lisse?

De grote kortebaanwedstrijd in Lisse start om 13.30 uur.

Parkeren grote kortebaanwedstrijden Lisse

Je kunt het beste met de fiets naar de grote kortebaanwedstrijden van Lisse komen. Kom je toch met de auto naar de feestweek van Lisse, dan kun je je auto in de parkeergarage in het Blokhuis of op de parkeerplaats achter de HEMA parkeren. De parkeerplaats bij de Grachtweg is gesloten in verband met de kermis van Lisse.

Uitslagen grote kortebaanwedstrijd Lisse

Bekijk hier de uitslagen van de kortebaanwedstrijden van 2022. Hieronder vind je de uitslagen van de grote kortebaanwedstrijd in Lisse van 2022.

1e plaats - Hampshire F Boko
2e plaats - Medusa J
3e plaats - Jet Bianco
4e plaats - Candy Blue Chip

Wedden op de paarden, hoe werkt dat?

Weddenschap afsluiten.
Als de loting/het programma bekend is, dan kun je een weddenschap afsluiten bij de totalisator.

Dit kan op drie plekken:

  • Bij John de Bruin, Speciaalzaak, aan de Herenweg 240a in Lisse

  • Via internet, kijk op www.zeturf.nl 

  • Bij de totalisatorwagen bij de baan

Wil je online wedden op de paarden?

Geen zin om in lange rijen bij de totalisator te staan. Of ben je altijd je tickets kwijt? Maak dan een online account aan bij www.zeturf.nl, de totalisator en verdien 60 euro aan bonus.
Tips, speluitleg en voorbeschouwing vind je ook op zeturf – Wedden op paarden of via www.kortebaandraverijen.nl.

De vereniging ontvangt een gedeelte van de wedomzet. Ook online ondersteun je de vereniging met jouw inzet op de paarden tijdens de grote harddraverij wedstrijden.

Live stream
Iedereen kan de wedstrijd zien!
Onze kortebaanwedstrijd wordt ook uitgezonden via deze website en de website van de totalisator zeturf.nl of de site kortebaandraverijen.nl.

Totalisatorwedstrijd voor leden.
Alle leden hebben bij hun lidmaatschapskaart een totalisatorkaart ontvangen. Vul je prognose van de totalisatoromzet in en lever de kaart, uiterlijk op de dag van de kortebaanwedstrijd vóór 13.00 uur in bij John de Bruin Speciaalzaak, Heereweg 240a, 2161BR Lisse
Het totaalbedrag van de totalisator van de kortebaanwedstrijd in Lisse tijdens de feestweek van de Harddraverij in 2023 bedroeg  € 87.578,50

Wedden op de kortebaan

Wedden op de kortebaan doet u bij de totalisatorwagen die op een opvallende plek is neergezet. U vertelt aan de medewerker aan het loket wat en hoe u wilt spelen en u kunt aan het einde van de middag het eventueel gewonnen bedrag ophalen. Het gewonnen bedrag hangt af van uw inzet, de totale inzet en het aantal mensen dat dezelfde voorspelling heeft gedaan. Hoe minder mensen dezelfde weddenschap hebben afgesloten, des te hoger de uitbetaling per ingelegde euro. Er zijn diverse wedmogelijkheden. Let daarbij op dat de paarden voor de totalisator altijd het nummer van de eerste omloop behouden.

Winnend
Zet in op de uiteindelijke winnaar van de kortebaandraverij. Je kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) een keuze maken tussen de deelnemende paarden die nog in de strijd zijn. Vanaf 1 euro per weddenschap kun je zoveel paarden spelen als je zelf wilt.

Plaats
Met een plaatsweddenschap moet de door jouw gespeelde plaats in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat je niets wint lager is dan bij een winnende weddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. Je kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finaleplaats) spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaatsweddenschap.

Duo
Voorspel welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt is daarbij van belang. Kun je niet kiezen? Speel dan duorond.
Wanneer je bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbel je automatisch je inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. Je plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen. Houd bij duospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2 enz. Per nummer speel je dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. Alleen voor de eerste omloop kun je duo spelen.

Trio
Trio is een moeilijk, maar wel een lucratief spel. Je voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt dit? Dan kun je meestal op een flinke uitbetaling rekenen! Kun je niet kiezen in welke volgorde je je paarden speelt? Kies dan voor trio-rond. Je inzet gaat keer zes, maar de volgorde in de einduitslag in niet van belang. Je plaatst als het ware zes verschillende weddenschappen. Houd bij triospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2 enz. U speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. De minimuminzet is 0,50 euro. U kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

Win score
Wil je in de eerste en tweede omloop (mits er nog zes combinaties over zijn) bij elke rit een extra spanningselement? Speel dan win score. Je voorspelt voor elke rit welk paard er doorgaat naar de volgende omloop door een kruisje te zetten op het win score formulier. Dit formulier is gratis op te halen bij de totalisator wagen. Bent je na de eerste of tweede omloop degene met de minste fouten? Dan krijg je uitbetaald. Hoe minder mensen evenveel fouten hebben gemaakt als u, des te hoger de uitbetaling. De minimuminzet is 2 euro. Je kunt win score ook online en bij de verschillende verkooppunten van Runnerz spelen. Hierdoor kun je ook meerdere combinaties op hetzelfde formulier spelen.

Vraag & Antwoord

Wanneer vindt de grote kortebaanwedstrijd in Lisse plaats?

De kortebaanwedstrijden in Lisse worden op donderdag 26 september 2024 gereden.

Hoe laat starten de kortebaanwedstrijden in Lisse?

De kortebaanwedstrijden tijdens de feestweek van Lisse starten om 13.30 uur.

Kun je gratis kijken bij de kortebaanwedstrijd?

Voor leden is de entree gratis, voor kinderen t/m 16 jaar is de entree ook gratis. Overige bezoekers betalen € 5,- entree.

Waar kun je parkeren bij de kortebaanwedstrijden in Lisse?

Je kunt het beste met de fiets of met het openbaarvervoer komen. Wil je toch parkeren? Parkeer dan op het parkeerterrein achter de Hema of in de parkeergarage in het Blokhuis.

Wie was de winnaar van de grote kortebaanwedstrijd van 2023?

Hampshire F Boko was de winnaar van 2023 van de grote kortebaanwedstrijd in Lisse.

.