Wandelvierdaagse Bollenstreek

Vier dagen gezellig bijkletsen en genieten van de prachtige Bollenstreek. De 1e editie van de wandelvierdaagse 'Duin en Bollen Vierdaagse' wordt van 13 t/m 16 oktober 2022 georganiseerd. Tijdens het wandelen loop je door de verschillende dorpen van de Bollenstreek, het prachtige duingebied van Noordwijk en langs de dahliatuinen.

Met wie kom jij wandelen door de fantastische Bollenstreek? Onderweg gezellig bijkletsen en leuke mensen ontmoeten? Rondom de wandelvierdaagse in de Bollenstreek worden tal van leuke evenementen georganiseerd.

Je kunt je hier inschrijven voor de 1e editie van de Duin en Bollen Vierdaagse! De Duin en Bollen Vierdaagse vindt plaats van donderdag 13 t/m zondag 16 oktober 2022. Het 4-daagse wandelfestijn staat in het teken van gezond leven, een fijne lifestyle, goede en lekkere voeding en fit zijn in lijf en hoofd. De Duin en Bollen Vierdaagse wordt aangekleed met muziek, leuke attracties en uiteraard gezellige toeschouwers die je dat broodnodige zetje naar de finish in Noordwijk geven.

Afstanden wandelvierdaagse Bollenstreek

Tijdens de wandelvierdaagse in de Bollenstreek kun je verschillende afstanden lopen. Je kunt kiezen uit 40, 30, 20 of 15 kilometer per dag. Voor de wandelvierdaagse voor kinderen is er een KidsWalk van 5 kilometer.

Inschrijven Duin en Bollenstreek Vierdaagse

Klik hier om u in te schrijven voor de Duin en Bollenstreek Vierdaagse!
Inschrijven kan nu ook voor losse dagen!

Kosten Duin en Bollenstreek Vierdaagse

40 kilometer: Vier dagen € 80,-
30 kilometer: Vier dagen € 75,-
20 kilometer: Vier dagen € 70,-
15 kilometer: Vier dagen € 60,-
5 kilometer: Vier dagen € 20,-

Datum Duin en Bollenstreek Vierdaagse

De Duin en Bollen Vierdaagse vindt plaats van 13 t/m 16 oktober 2022.

Start en Finish wandelvierdaagse Bollenstreek

De 1e en 2e dag start de wandelvierdaagse bij Keukenhof!
De Duin en Bollenstreek Vierdaagse start de 1e en 2e dag bij bloemenpark Keukenhof in Lisse. In het voorjaar trekt Keukenhof 1,4 miljoen bezoekers uit de hele wereld die de prachtige lentetuin komen bewonderen. Er worden maar liefst 7 miljoen bollen met de hand geplant. Keukenhof is geopend van donderdag 24 maart t/m zondag 15 mei 2022. Wil je Keukenhof in het voorjaar bezoeken? Koop dan hier je tickets voor Keukenhof!

De 3e en 4e dag start de wandelvierdaagse op de boulevard van Noordwijk!
Noordwijk is een fantastische badplaats. Noordwijk heeft schitterende hotels, mooie boulevards en gezellige strandtenten. Noordwijk is het hele jaar levendig en gezellig. In de zomer als de stranden, winkelparadijzen en restaurants gevuld zijn met badgasten, maar ook de rest van het jaar is het heerlijk vertoeven in Noordwijk Binnen of Noordwijk aan Zee. Wat een gigantisch mooie ontvangst als je de laatste kilometers van jouw avondvierdaagse in de Bollenstreek aflegt over de boulevard van Noordwijk.

Starttijden Duin en Bollenstreek Vierdaagse

Heb jij besloten welke afstand je wilt gaan lopen? Bekijk hieronder de starttijden van de wandelvierdaagse in de Bollentreek. Er wordt gestart in shifts van vijf minuten. Iedere 5 minuten start er een groep wandelaars aan de Duin en Bollentreek Vierdaagse. Jouw exacte starttijd wordt van tevoren bekendgemaakt.

De starttijd voor wandelvierdaagse Bollenstreek voor de 40 kilometer is om 6.00 uur. Voor de 30 kilometer om 7.00 uur. Wandelaars voor de 20 kilometer starten om 8.00 uur en de deelnemers voor de 15 kilometer starten om 10.00 uur.

De KidsWalk start in het weekend om 10.30 uur.

Route Duin en Bollenstreek Vierdaagse

De precieze routes voor de wandelvierdaagse zijn nu nog niet bekend. Die worden stukje bij beetje bekendgemaakt. Wat wel al bekend is, is door welke dorpen de wandelroutes lopen op de verschillende wandeldagen.

Wandelroute op donderdag 13 oktober 2022
De startplaats is bij Keukenhof in Lisse. Vanaf Lisse wandel je door Noordwijkerhout, De Zilk, Hillegom en Lisse.

Wandelroute op vrijdag 14 oktober 2022
De startplaats is net als gisteren bij Keukenhof in Lisse. Daarna wandel je door Sassenheim, Voorhout, Warmond en Lisse. 

Wandelroute op zaterdag 15 oktober 2022
De 3e dag wandel je vanaf de boulevard van Noordwijk door de duinen naar Katwijk. Vervolgens gaat de wandelroute door Rijnsburg, Valkenburg, Leiden, Rijnsburg weer terug naar Noordwijk.
 
Wandelroute op zondag 16 oktober 2022
Op de laatste dag van de wandelvierdaagse van de Bollenstreek loop je vanuit Noordwijk via het strand naar Langeveld, Noordwijkerhout en weer terug naar Noordwijk. Onderweg zou het zo maar kunnen dat je een hert spot!

Controle route wandelvierdaagse

De Duin en Bollen Vierdaagse is een recreatieve wandeltocht. De organisatie is van mening dat als je je inschrijft voor de wandel4daagse in de Bollenstreek dat je je ook aan de route dient te houden. Onderweg zijn verschillende elektronische checkpoints op onaangekondigde en aangekondigde plekken. Zodra de vaste checkpoints bekend zijn voor de 15, 20, 30 en 40 kilometerlange wandeltocht door de Bollenstreek dan vertellen we je hier meer over op deze pagina.

Kruisje of medaille

Na afloop is er voor iedereen die de avondvierdaagse in de Bollenstreek heeft gewandeld een geweldig mooie beloning. Als je de Elfstedentocht uitschaatst verdien je hét felbegeerde kruisje. Als je de halve of hele marathon uitloopt krijg je een medaille. Voor de Duin en Bollen Vierdaagse komt er ook een schitterende beloning. Dan moet je uiteraard wel de finish halen van de wandel4daagse! Begin dus maar alvast met trainen…

Vrijwilligers

De wandelvierdaagse is een evenement voor en door de Duin- en Bollenstreek. Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden op een van onderstaande posten? Hulp is altijd welkom! Neem bij interesse contact op via info@db4daagse.nl

  • Verkeersregelaars

  • Parcours-assistenten

  • Verzorgingspost

  • Masseurs

  • Op- en afbouw

  • Uitpijlers

  • Stempelpost

  • Gastvrouwen en -heren

  • Uitreikers van de beloning

Vraag & Antwoord

Vanaf wanneer kun je inschrijven?

Je kunt vanaf 1 januari 2022 inschrijven voor de Duin en Bollenstreek Wandelvierdaagse.

Tot wanneer kan je je inschrijven?

Je kunt je tot en met 11 oktober inschrijven voor de wandelvierdaagse.

Welke afstanden kun je wandelen?

Je kunt je opgeven voor 40, 30, 20 of 15 kilometer per dag.

Zijn er waterpunten onderweg?

Ja, er komen waterpunten tijdens de wandelroute door de Bollenstreek waar je je flesje of flacon kunt vullen.

Zijn er pauzeplekken tijdens de wandelvierdaagse Bollenstreek?

Ja, er komen verschillende relax punten waar je even bij kunt komen op de wandelroute.

Kun je naar het toilet tijdens het wandelen?

Ja, er worden verschillende toiletvoorzieningen langs de wandelroute geplaatst. Als je bij een restaurant wat eet of drinkt dan kun je ook daar naar het toilet.

Kun je je spieren laten masseren?

Ja, bij de start en finish en tijdens de route zijn er masseurs beschikbaar.

Kun je je blaren laten behandelen?

Ja, er zijn blarenprikkers en blarenbehandelaars aanwezig.

Is er EHBO aanwezig?

Ja, er zijn mensen van het Rode Kruis langs de route die EHBO kunnen verlenen tijdens de wandeltocht.

Organisatie Duin en Bollen Wandelvierdaagse

De Duin en Bollen Wandelvierdaagse wordt georganiseerd door Tjeerd Scheffer.
Kijk voor meer informatie op www.db4daagse.nl.

Contact Duin en Bollenvierdaagse: info@db4daagse.nl

Overnachten in de Bollenstreek

Kom je van ver en zoek je een plaats om te overnachten in de Bollenstreek? Er zijn in Noordwijk, Katwijk en in de Bollenstreek vele mogelijkheden om te blijven slapen. Bekijk hier een overzicht van de leukste B&B in de Bollenstreek.