Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Biermarkt Sassenheim 2024

Hou je van een lekker biertje? Dan is het zeker de moeite waard om op zondag 25 augustus 2024 de Biermarkt in Sassenheim te bezoeken. Afgelopen jaar werden er 72 speciaalbieren geschonken en kwamen er 2500 bezoekers op het bierfestival af. Test wat jou favoriete bier is op het bierfeest in Sassenheim.

Bezoek op zondag 25 augustus 2024 de Biermarkt in Sassenheim. Tijdens dit fantastische speciaalbier evenement kun je genieten van diverse soorten bieren uit 60 taps! Het bierfeest start om 13.00 uur op het plein bij de Oude Haven in Sassenheim in de Bollenstreek.

De Biermarkt in Sassenheim wordt georganiseerd door Café De Twee Wezen, Op Eigen Wijze en Eetcafé de Voogd. Op dit grootse speciaalbier evenement in de openlucht komen ieder jaar 2500 bierliefhebbers af. Er zijn rond de 60 taps waarachter de glazen van de bezoekers door vrijwilligers worden gevuld met diverse bieren.

Tijden Bierfeest 2024 Sassenheim

De 32e biermarkt in Sassenheim start om 13.00 uur op het plein bij de Oude haven. Om 19.00 uur is het Bierfeest afgelopen. Tijdens het bierfeest wordt er gewerkt met het vertrouwde en duurzame systeem van biermarktglazen van glas, muntjes en het statiegeldsysteem.

Dat betekent dat je de hele dag uit je eigen glas drinkt. Uiteraard wordt het glas bij ieder biertje gespoeld bij het tappunt. Je koopt je glas bij de muntenkraam. Bij de muntenkraam kun je ook blauwe en/of rode muntjes kopen.

Muntjes tijdens de biermarkt in Sassenheim
Koop je muntjes en laat je glas vullen met bier in ruil voor het juiste gekleurde muntje.

Juiste kleur muntjes Biermarkt Sassenheim
Rode muntjes zijn over het algemeen de wat lichtere bieren. De bieren met een hoger percentage of dat superbijzondere biertje wissel je in met je blauwe muntjes.

Duurzaamheid op het speciaalbier evenement in Sassenheim
De duurzaamheid zie je terug in het statiegeldsysteem. Je mag je glas én alle overgebleven muntjes aan het einde van je bezoek weer inleveren bij de muntenkraam. Je krijgt dan je geld weer terug. Super duurzaam! Zo kan de organisatie alles bij de volgende biermarkt weer gebruiken!

Het is ook super duurzaam als je je eigen biermarktglas weer meeneemt. Maar let wel op, de glazen worden alleen volgetapt in biermarktglazen.

Frisdrank of wijn op het bierfeest
Een glaasje wijn of fris is uiteraard ook mogelijk op de Biermarkt in Sassenheim. Dat kan ook gewoon in een biermarktglas.

Vraag & Antwoord

Wanneer vindt het Bierfeest in Sassenheim plaats?

Het bierfeest vindt plaats op zondag 25 augustus 2024.

Hoe laat vindt de Biermarkt in Sassenheim plaats?

Het bierfeest start om 13.00 uur en is om 19.00 uur afgelopen.

Hoeveel soorten speciaalbier worden er geschonken op het bierfeest?

Er worden rond de de 70 verschillende soorten speciaalbier geschonken.

Hoe kun je afrekenen op de biermarkt?

Je kunt muntjes kopen en daarmee afrekenen als je je bier haalt.

Kun je de overgebleven munten weer inleveren?

Ja, na afloop van je bezoek kun je de muntjes die je over hebt weer inwisselen.

Klopt het dat je voor € 5,- een glas kunt kopen?

Ja, dat klopt. Je kunt het glas na afloop weer inleveren of je kunt het glas bewaren als aandenken en volgend jaar weer gebruiken.

Kosten alle speciaalbieren hetzelfde?

Er zijn twee verschillende prijzen voor de speciaalbieren. De rode muntjes zijn voor de wat lichtere biersoorten en voor de bieren met meer alcohol of bijzondere bieren zijn er blauwe muntjes.