Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Lente flora Lisse zaterdag 24 t/m 26 februari 2024

Breng een bezoek aan de Lente flora in Lisse. Tijdens deze gratis bloemenshow brengen de kwekers de bloembollencultuur onder de aandacht. De Lenteflora bestaat sinds 1933 en dat betekent dat de bloemententoonstelling in 2024 al 91 jaar bestaat. De Lenteflora vindt plaats van zaterdag 24 tot en met maandag 26 februari 2024 en het thema is 'T is hier fantastisch.

Kom naar de Lenteflora in Lisse en geniet van de prachtige bloemen. De Lenteflora is een jaarlijkse huisbroei- en bloemententoonstelling van bloemen die in het voorjaar bloeien. De Lenteflora bestaat al sinds 1933 en is de oudste bloemententoonstelling van Nederland.

Door de organisatie van de Lenteflora wordt de bloembollencultuur onder de aandacht gebracht. In 2024 bestaat de Lenteflora 91 jaar.

De Lenteflora wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers en is gratis toegankelijk.
De bloemententoonstelling bestaat uit drie onderdelen. De huisbroei, de vrije inzendingen en de scholierenbroei.

Datum Lenteflora 2024

De prachtige bloemententoonstelling vindt plaats van zaterdag 24 tot en met maandag 26 februari 2024.

Openingstijden Lenteflora 2024

De Lenteflora is geopend van:
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zondag: 10.00 tot 17.00 uur
Maandag: 8.00 tot 17.00 uur

Adres Lenteflora

De tentoonstelling vindt plaats bij de Hobaho in Lisse.
Professor van Slogterenweg 2, 2161 DW Lisse.

Contact Lenteflora Lisse

Wilt u contact met de Lenterflora in Lisse? Stuur een mail naar info@lenteflora.nl.

Huisbroei Lenteflora

Alle deelnemers van de huisbroei krijgen elf dezelfde potten met bloembollen aangeleverd. De bloembollen bestaan uit narcissen, hyacinten en tulpen. Het bestuur heeft deze bollen eind oktober op traditionele wijze geplant en opgekuild. De deelnemers hebben circa vier weken de tijd om alle bollen in bloei te krijgen. Dit op voorwaarde dat dit in en/of om het huis gebeurt. Dit betekent dat er geen kassen of koelcellen mogen worden gebruikt! Overplanten is ook niet toegestaan.

De dag voor de opening van de Lenteflora worden alle potten ingeleverd. De vakjury beoordeelt de bloemen op onder andere gelijkheid, kleur en rijpheid.

Jaarlijks kunnen er circa 80 deelnemers gratis meedoen. Inschrijven kan op de show, maar ook via de contactpagina. De uitslag wordt op een nader te bepalen moment bekendgemaakt. De kwekers stellen het assortiment voor de huisbroei gratis beschikbaar.

Vrije inzendingen Lenteflora

De basis voor de bloemenshow wordt gevormd door de prachtige bloemen van de vrije inzendingen door professionele kwekers. De bloemenkwekers broeien hun eigen gekozen assortiment bloembollen op potten.

Bij de vrije inzenders mag, in tegenstelling tot de huisbroei, wel gebruik gemaakt worden van kassen en koelcellen. Bij de vrije inzenders is overplanten echter ook niet toegestaan. Alles moet op pot gebroeid en geplant worden om een reëel beeld te krijgen hoe de bloembollen daadwerkelijk groeien.

De vrije inzenders kunnen meedoen met de onderdelen tulpen, narcissen, hyacinten en bijzondere bolgewassen. Zij mogen zelf, per cultivar, vijf potten kiezen voor de competitie. De vakjury beoordeelt deze potten. De winnaars krijgen een prachtige beker en veel belangrijker, de welbegeerde eeuwige roem. Inschrijven kan op de show of via de contactpagina.

Scholierenbroei Lenteflora

Ook basisscholen van de groepen 5 in Lisse en Lisserbroek kunnen meedoen aan de basisscholenactie. Op deze manier betrekt de organisatie van de Lenteflora de jeugd bij de tentoonstelling.

De organisatoren van de Lenteflora gaan bij alle deelnemende basisscholen op bezoek. Zij geven aan alle kinderen een potje opgeplante narcissenbollen. De kinderen dienen deze zo goed mogelijk te verzorgen. Uiteraard krijgen de kinderen uitleg hoe zij dit het beste kunnen doen. Als de narcissen na circa twee weken op z’n mooist bloeien, dan kunnen de kinderen een foto van hun bloem maken. Deze foto leveren de kinderen in op school. Dit mag een gewone foto zijn, een creatieve foto of een mooie collage van foto’s. Als het geheel maar op een A4 past.

Vraag & Antwoord

Wanneer vindt de Lenteflora 2024 plaats?

De Lenteflora wordt gehouden van zaterdag 24 tot en met maandag 26 februari 2024.

Wat is de locatie van de Lenteflora?

De tentoonstelling vindt plaats bij de Hobahoop de Professor van Slogterenweg 2, 2161 DW in Lisse.

Wat zijn de bezoektijden van de Lenteflora Lisse 2024?

De Lenteflora is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat is het thema van de Lente Flora in 2024?

Het thema is 'T is hier fantastisch!