Verzetsmuseum - Amsterdam

Google Rating 5/5 star star star star star

Zie, hoor en lees verhalen over het leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en maak kennis met de Nederlandse samenleving aan het einde van de jaren dertig. Het is 1940 en nazi-Duitsland is Nederland binnengevallen. Wat zou jij doen? Dat is slechts één van de vele vragen die vermoedelijk in je opkomen als je door het Verzetsmuseum loopt.

check
Geopend :
Iedere dag
check
Openingstijden :
10:00 - 17:00
check
€ 13,- :
Volwassenen 18+
check
€ 7,- :
Kind vanaf 7 t/m 17 jaar
check
Gratis :
Kind vanaf 0 t/m 6 jaar

Ontdek het Verzetsmuseum in Amsterdam!

Ben je opzoek naar een leuk uitje in Amsterdam? Het Verzetsmuseum is een leuk museum voor volwassenen en als gezinsuitje. Bekijk hieronder wat er te doen is in het Verzetsmuseum!

Verzetsmuseum Amsterdam

Het oorlogsmuseum is opgericht in 1984. Hier krijgen de bezoekers een kijk in de tijd van De Tweede Wereldoorlog. Je kunt originele foto's en video's bekijken, historische brieven lezen of een speurtocht!

Tentoonstelling Wees Moedig!

Bij deze tentoonstelling leer je alles over de dappere drie Amsterdammers Willem Kraan, Coba Veltman en Joop IJisberg. Ga terug in de tijd en laat je meevoeren met hun historische daden aan de hand van foto's en objecten. Bekijk originele brieven en documenten, lees bijvoorbeeld de briefjes die Joop vanaf uit de gevangenis naar zijn gezin heeft gesmokkeld. Neem plaats achter de originele typemachine waarop Coba de stakingsoproep uittikte.

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen die altijd open zijn zijn de tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog en een tentoonstelling over Indonesië in het verzet tegen Japan.

Bij beide tentoonstelling kun je terug in de tijd reizen, laat je meeslepen naar het verleden door te lopen door de originele foto's of de echte levensverhalen van mensen die in die tijd hebben geleefd.

Museum voor Kinderen

Zoek je een leuke uitje voor het hele gezin in Amsterdam? Het Verzetsmuseum is ook leuk om met de kinderen te bezoeken. Hier kun je alles vinden over wat er van te voren belangrijk is om te weten als je een bezoekje aan het Verzetsmuseum gaat.

Verzetsmuseum Junior

Voor kinderen en jeugd is er een speurtocht. Bij aankomst kan je bij de balie een mooi speurboekje halen. Vlieg in een vliegtuig naar de verhalen van kinderen in Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de rest van de wereld. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi's, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken of het spel over wat oorlog nu nog betekent.

Virtueel Verzetsmuseum Junior

In deze virtuele kamers kun je alles leren over de jodenvervolging, het verzet, het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en collaboratie in Nederland. Ook is deze virtuele editie in Nederlandse gebarentaal opgenomen.

Highlights
check
Leren over het leven van Nederland ten tijde van WO II
check
Persoonlijke documenten en foto's van vroeger
check
Wisselende waargebeurde tentoonstellingen
check
Film- en geluidfragmenten van de periode 14 mei 1940 tot 5 mei 1945
Inclusief
check
Toegang tot het museum
check
Toegang tot de tentoonstellingen
check
Audiogids
Optioneel
check
Tropenmuseum + Verzetsmuseum Amsterdam
check
Verzetmuseum Amsterdam + Joods Historisch Museum en Gassan Diamonds Tour

Algemene informatie Verzetsmuseum

  • Vanaf 6 november 2021 zijn bezoekers vanaf 13 jaar verplicht een coronabewijs en geldig ID-bewijs bij zich te hebben, om het museum te mogen bezoeken.

  • In het museum zijn kluisjes waar je gratis gebruik van kunt maken.

Instructie

  • Laat je smartphoneticket van het Verzetsmuseum zien bij de receptie.

Openingstijden Verzetsmuseum
Het Verzetsmuseum is gesloten op: 1 januari, 27 april en 25 december.

maandag

10:00 - 17:00

dinsdag

10:00 - 17:00

woensdag

10:00 - 17:00

donderdag

10:00 - 17:00

vrijdag

10:00 - 17:00

zaterdag

11:00 - 17:00

zondag

11:00 - 17:00

Entreeprijzen Verzetsmuseum

Volwassenen vanaf 18+

€ 13,-

Kind vanaf 7 t/m 17 jaar

€ 7,-

Peuters vanaf 0 t/m 6 jaar

Gratis

Parkeren Verzetsmuseum
Parkeren in de buurt van het historisch oorlogsmuseum is mogelijk.

Kan ik er komen met het openbaar vervoer?
Het Verzetsmuseum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 14 en metro's 51, 53 en 54 hebben haltes dicht in de buurt.

Parkeergelegenheden
Bij parkeergarage Markenhoven kun je gemakkelijk je voertuig parkeren.
Vanaf hier is het nog 2-4 minuten lopen naar het Verzetsmuseum.

Parkeertarief: € 6,30 per uur
Adres: Anne Frankstraat 220, 1011 MP Amsterdam


Advies en tips
Kun je niet zo goed of slecht tegen nare gebeurtenissen, dan raden we het af om naar dit museum te gaan. Dit museum kan als schokkend ervaren worden.

Adres Verzetsmuseum
Plantage Kerklaan 61, 1018 CX Amsterdam

Vraag & Antwoord

Kan ik er makkelijk komen met het openbaar vervoer?

Jazeker! Als je met de tram gaat moet je tramlijn 14 nemen en met de metro's 51, 53 en 54 nemen. Beide hebben haltes dicht in de buurt van het oorlogsmuseum.

Kan ik met de auto ook ergens in de buurt parkeren?

Jazeker! Dat kan op een van de volgende plekken: Muziektheater/Stadhuis (Waterlooplein 28), Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Waterlooplein (Valkenburgerstraat 238) en Parking Centrum (Oosterdokskade 154).

Is het verzetsmuseum rolstoeltoegankelijk?

Jazeker! Het gehele museum is rolstoeltoegankelijk.

Is het verzetsmuseum toegankelijk voor iedereen?

In het oorlogsmuseum hebben ze rekening gehouden met iedereen! Een audiotour voor slechtziende of blinden mensen, een tour in Nederlandse Gebarentaal voor doven of slechthorende. Ook is het museum rolstoeltoegankelijk.

Kan ik er komen met het openbaar vervoer?

Het Verzetsmuseum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 14 en metro's 51, 53 en 54 hebben haltes dicht in de buurt.
Bekijk onze andere uitjes!