Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Rembrandt Amsterdam Experience

Google Rating 5/5 star star star star star

Informatie Rembrandt Experience Amsterdam

Wil jij op een leuke manier kennismaken met het leven van Rembrandt? Met wie is Rembrandt getrouwd, wie zijn de kinderen van Rembrandt, wat schilderde Rembrandt? Je komt het allemaal op een luchtige manier te weten in de Rembrandt Amsterdam Experience.

Stap 350 jaar terug in de tijd en bezoek de reconstructie van het atelier van Rembrandt. Hier schilderde Rembrandt zijn iconische laatste schilderijen.

De Rembrandt Experience Amsterdam ligt centraal gelegen in het centrum van Amsterdam op 50 stappen van het Leidseplein naast Paradiso.

check
€ 14,50 :
Tickets
check
25 minuten :
Tijdsduur
check
4,8 sterren :
Rating

Adres Rembrandt Experience Amsterdam

Je vindt de Rembrandt Experience Amsterdam op de Weteringschans 2, 1017 SG in Amsterdam. Het Rembrandt museum ligt op 50 stappen afstand van het Leidseplein. Om de hoek van het Rijksmuseum waar echte Rembrandts hangen.

Kosten ticket Rembrandts Amsterdam Experience

Wil je een ticket kopen om de vijfdimensionale show over Rembrandt te bezoeken? Een ticket kost € 14,50.

Je kunt ook een VIP ticket boeken voor € 24,50. Je krijgt dan een goodie bag, een stroopwafel en een drankje. En uiteraard je VIP entreekaart voor Rembrandts Amsterdam Experience.

Duur Rembrandts Amsterdam Experience

De Rembrandt Experience start om de 10 minuten en duurt 25 minuten.

Openingstijden

Rembrandts Amsterdam Experience is Dagelijks geopend van 11:00 tot 19:00*
*Gesloten op dinsdagen in januari & maart: 9, 16, 23, 30 Januari, 6 Februari, 5, 12, 18, 26 Maart

Openbaar vervoer

Kom je met het OV? De onderstaande tramlijnen komen langs het Leidseplein op 50 meter afstand van Rembrandts Amsterdam Experience.
Neem vanaf het Centraal Station lijn 2 of 12
Neem vanaf Amstelveen of Station Zuid lijn 5
Vanaf Sloterdijk of Diemen kun je Lijn 19 nemen.

Parkeren

Kom je met de fiets naar de Rembrandts Amsterdam Experience? Parkeer je fiets in de vernieuwde fietsenstalling op het Leidseplein. Kom je met de auto naar de Rembrandts Amsterdam Experience en wil je je auto veilig parkeren?De dichtbijzijnste plek om met de auto te parkeren is parkeergarage Q-Park Byzantium bij de Tesselschadestraat 1G in Amsterdam.

Highlight
check
25 minuten Rembrandt Experience
check
Rembrandt in 5D
check
Leer Rembrandt kennen
check
50 stappen van Leidseplein
check
Informatie Rembrandt
Inclsuief
check
Entree Rembrandt Experience
check
5 dimensionale show
Optioneel
check
VIP tickets

5 weetjes over Rembrandt

1 - Rembrandt van Rijn is in Leiden geboren
Rembrandt Harmenszoon van Rijn werd 15 juli 1606 in Leiden geboren. Rembrandt was het negende kind van tien kinderen. Harmen Gerritszoon van Rijn en Neeltgen Willemsdochter van Zuytbrouck waren zijn welgestelde ouders. Zijn vader was redelijk succesvol als molenaar.

2 - Rembrandt maakte 40 portretten van zichzelf
Rembrandt maakte gedurende zijn leven maar liefst 40 zelfportretten! Hierdoor weten we hoe Rembrandt eruit ziet. Toen Rembrandt jong was had hij bruin krullend haar. Op latere leeftijd heeft Rembrandt grijze haren en rimpels in zijn gezicht.

3 - Rembrandt is getrouwd met Saskia van Uylenbrugh
Rembrandt trouwde in 1634 met Saskia van Uylenburgh. Rembrandt kreeg drie kinderen. Titus is het enige kind dat de kindertijd overleefde. Saskia van Uylenburgh overleed in 1642, slechts enkele dagen na de geboorte van hun dochtertje Saskia. Saskia stond vaak model voor Rembrandt maar ze stonden ook een aantal keer samen op een schilderij.

4 - Rembrandt maakte kunstwerken in opdracht

Wie in de 17e eeuw veel geld had kon zichzelf laten portretteren door Rembrandt. Rijke families en koopmannen lieten zich vereeuwigen op het doek. Op de portretten dragen de rijkelui dure kledingstukken en parelkettingen. Zo konden zij op hun portret pronken.

5 -Rembrandt schilderde De anatomische les met een echt lijk
Toen Rembrandt 25 jaar oud was kreeg hij opdracht om de Amsterdamse chirurgijnsgilde te schilderen. Op het schilderij staan Doctor Nicolaes Tulp met zijn leerlingen. Ze bekijken de binnenkant van de arm van een overleden crimineel.

Vraag & Antwoord

Hoe lang duurt Rembrandts Amsterdam Experience?

De show duurt circa 25 minuten.

Wat vind ik in het Rembrandts Amsterdam Experience?

Je vindt de Rembrandt experience op 50 stappen wandelen van het Leidseplein, om de hoek van het Rijksmuseum en naast Paradiso.

Wat is het adres van Rembrandts Amsterdam Experience?

Het adres is Weteringschans 2, 1017 SG in Amsterdam.

Wat kost een entree ticket?

Een ticket voor de Rembrandts Amsterdam Experience kost € 14,50 en € 24,50 voor een VIP ticket.

Is Rembrandts Amsterdam Experience leuk voor kinderen?

Ja, de beleving is zeker leuk voor kinderen. De Rembrandt show bevat wel wat spannende elementen. Daarom is het advies om jonge kinderen onder begeleiding de Rembrandts Amsterdam Experience te laten bezoeken.

Bekijk onze andere uitjes!