Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

10 leuke uitjes in Noordwijk - Bollenstreek

Ga je een weekendje weg naar Noordwijk of een andere plaats in de Bollenstreek? Ben je benieuwd wat er allemaal valt te beleven? Wat de uitagenda aangeeft om jouw verblijf nog leuker te maken? Bekijk de volgende 10 tips met de leukste uitjes in Noordwijk!

Uitagenda Bollenstreek | Noordwijk | Katwijk Tips!

Bekijk hier 10 leuke tips om te doen in de Bollenstreek en Noordwijk. Wil je weten wat er nog meer is te doen in de Bollenstreek? Bekijk hier de uitagenda van de Bollenstreek - Noordwijk - Katwijk.

1 - Bezoek Keukenhof

Bezoek Keukenhof, de grootste en mooiste lentetuin van de wereld.
Keukenhof is in het voorjaar van eind maart tot half mei geopend. Bekijk in de onderstaande link de openingstijden van Keukenhof!
Meer informatie over onder andere de openingstijden en parkeren bij Keukenhof vind je hier.

Wil je gemakkelijk online tickets bestellen voor Keukenhof?
Bestel hier gemakkelijk uw toegangskaarten voor jouw bezoek aan Keukenhof

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

info@keukenhof.nl
https://keukenhof.nl

2 - E-scootertour Bollenstreek

Ontdek de highlights van de Bollenstreek op de E-scooter. Have Fun Events in Voorhout / Noordwijk verhuurt E-choppers, elektrische scooters met stoere brede banden. Kom je met kinderen jonger dan acht jaar? Huur dan een E-scooter met een kinderzitje waar ook kleine kinderen achterop kunnen meerijden. Een tour op de scooter is een fantastische manier om de mooiste plekjes van de Bollenstreek te leren kennen. Tip! Rijd in het voorjaar langs de bloemenvelden met tulpen en hyacinten en/of cruise door de prachtige duinen van Noordwijk om herten te spotten. In de zomermaanden is het heerlijk om naar het strand te rijden op de scooter. Vanaf half augustus tot half oktober staan de Dahlia tuinen prachtig in bloei!

3 - Atlantikwall Museum

Nadat Groot-Brittannië in 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, een aantal aanvallen uitvoerde op de Europese kust besloot Duitsland de kust systematisch te versterken. Duitsland bouwde van Noorwegen tot aan de grens tussen Frankrijk en Spanje duizenden bunkers. Bij het Atlantikwall Museum kun je zelf een van de overgebleven bunkers in Noordwijk bezoeken.

Contactgegevens Atlanticwall Museum
Verlengde Bosweg 1
2202 NT Noordwijk

info@atlantikwall.nl
+31 (0) 71 3615785
https://www.atlantikwall.nl

4 - De Tulperij

Daan en Anja Jansze van bloembollenbedrijf Adr. Jansze & Zn hebben De Tulperij opgericht. In het voorjaar geven zij rondleidingen over de prachtige voorjaarsbloemen. In het najaar kun je de showtuin met meer dan 600 soorten dahlia’s bewonderen. Binnen in de bloemenkas is het nostalgisch, licht en sfeervol ingericht. U kunt o.a. koffie/thee drinken en een korte film bekijken over het hele proces van het kweken van de bloemen tot de prachtige bos in uw vaas. Kijk hier voor meer informatie over de Tulperij.

5 - Elektrische step tour

Stap op de elektrische step met stoere grote wielen. Wel een step voor luie mensen! Je hoeft namelijk niet te steppen maar alleen op een knopje te drukken en de step rijdt 25 kilometer per uur. Met je haren in de wind! Je hoeft geen helm op op de Elektrische step! Je mag zonder rijbewijs op de step rijden als je 16 jaar of ouder bent!
In het voorjaar, tijdens het Keukenhofseizoen, is het extra mooi als de bloemenvelden in de gezellige dorpjes zoals Voorhout, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom, De Zilk en Sassenheim in bloei staan. In de zomermaanden kun je heerlijk Touren over de boulevard, langs de duinen van Noordwijk en een bezoek brengen aan het strand. Boek hier jouw step voor een rit door de Bollenstreek.

6 - Strandwandeling Noordwijk - Katwijk

Ga heerlijk wandelen over het strand en in het Hollandse Duin van Noordwijk en Katwijk. Er zijn verschillende stranden en duingebieden. De stranden en duinen rondom de boulevards zijn wat drukker. Zoek je rust en natuur? Wandel dan vanaf Noordwijk richting Zandvoort. Je kunt je auto parkeren bij de Duindamseslag en bij de Langevelderslag. Wil je echt genieten van de stilte? Wandel dan in de Amsterdamse waterleidingduinen!

7 - LAM Museum

Het LAM Museum staat vol met internationale kunststukken over het thema eten, drinken of consumeren. Als je door het museum rondloop zal je jezelf herkennen in de foodkunstwerken en op een andere manier naar jezelf in het dagelijks leven kijken. Je komt hier van alles tegen, van een jonge moeder net een baby en boodschappen die ze lijkt te vergeten tot een drie meter lange tros beschimmelde druiven van fonkelende edelstenen en kralen.
Het museum ligt op het landgoed keukenhof, dus na je bezoek kan je nog een heerlijke wandeling maken door de tuinen van kasteel keukenhof. Kijk hier voor meer informatie over het LAM Museum.

8 - Annemieke's Pluktuin

Pluk de Dag! Bij Annemieke's pluktuin kun je zelf je eigen boeket komen samenstellen. In het voorjaar staan er bij Annemieke's Pluktuin tulpen in vele kleuren en in de zomer een grote variëteit aan snijbloemen. Als je alleen wilt komen om te genieten van alle kleurenpracht, dan ben je ook van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie over Annemieke's Pluktuin.

9 - Space Expo Noordwijk

Bij ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk ontdek je alles over de ruimte, ruimtevaart en bekende astronauten.

maandag

Gesloten

dinsdag

10:00-17:00

woensdag

10:00–17:00

donderdag

10:00-17:00

vrijdag

10:00–17:00

zaterdag

10:00–17:00

zondag

10:00-17:00

Space Expo Noordwijk
Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk

www.space-expo.nl
info@space-expo.nl
+31(0)71 2001400

10 - Beklim de Oude Jeroenstoren

In het centrum van Noordwijk-binnen staat de Oude Jeroenstoren. Je kunt vanaf de top van de toren wijds over de Bollenstreek uitkijken. Bij helder weer kun je bijvoorbeeld het reuzenrad op de pier van Scheveningen zien! Je kunt de Oude Jeroenstoren zelf beklimmen of hoor alle leuke weetjes tijdens de rondleiding. Halverwege de stenen trap kun je even bijkomen van de beklimming van 110 treden!

Openingstijden Oude Jeroenstoren
Van april t/m oktober, elke zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.
De beklimming van de toren start elk half uur onder leiding van een gids.
De laatste groep vertrekt om 16.00 uur.
Toegangsprijs: €3,50, kinderen €2,50

Oude Jeroenstoren
Voorstraat 44
2201 HW Noordwijk

https://www.deoudedorpskernnoordwijk.nl
torenklimcommissie@deoudedorpskern.nl

+31(0)6 40921771