LAM Museum - Lisse

In het LAM museum hebben alle kunstwerken iets te maken met voedsel en consumptie. LAM is hét foodart museum in de wereld. Het is een persoonlijk en innovatief museum dat je een andere blik geeft. Het museum staat vol met internationale topstukken, is gloednieuw en is voor alle leeftijden. Met hun persoonlijke aanpak is er altijd een kunstervaring op maat, voor jong en oud. Het LAM ligt op het romantische Landgoed Keukenhof naast Kasteel Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse. Het museum is opgericht door Jan van den Broek, voormalig directeur van supermarktketen Dirk.
Adres: Keukenhof 14, 2161 AN, Lisse

In het LAM museum vind je kunst die te maken heeft met voedsel, consumptie en natuur rondom het menselijk lichaam. De collectie en het gebouw zijn mogelijk gemaakt door de door de VandenBroek Foundation. De stichting is opgericht door Jan van den Broek, voormalig directeur van supermarktketen Dirk. Het museum, dat in 2019 is geopend, is een fantastische kunstervaring voor jong en oud.

P.S. Wist je dat we elke twee weken een portie inspiratie en ander goed nieuws delen? Helemaal gratis en voor niets op je digitale deurmat. Je hoeft je alleen in te schrijven.

Kunstenaars LAM Museum Lisse

De fantastische kunstcollectie bevat onder meer werken van de kunstenaars Renzo Martens met zijn hoofd van chocola, Yinka Shonibare met het laatste maal, Ron Mueck met de staande vrouw met boodschappentassen, Pieter Janssens Elinga en zijn stilleven met perziken en sinaasappels, Uta Eisenreich maakte gefotografeerde rookworsten en Stefan Gross grote vierkante sla. Ook heel bijzonder is het kunstwerk van Itamar Gilboa. Hij legde in porselein vast wat hij gedurende een jaar at en dronk.

Openingstijden LAM museum

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

13.00 – 17.00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

13.00 – 17.00 uur

Zaterdag

11.00 – 17.00 uur

Zondag

11.00 – 17.00 uur

Om bezoekers een prettige tijd in het LAM te geven, werkt het Lisser Art Museum met tickets met starttijd. Bekijk en reserveer hier de beschikbare plekken. Dagen en tijdstippen die volgeboekt zijn, zijn niet meer aanklikbaar.

Het LAM is regelmatig extra dagen open. Bij de tickets vind je de actuele openingsdagen.

Korting Lisser Art Museum

Het museum is voor iedereen toegankelijk.  Reserveer wel altijd van tevoren online een kaartje met starttijd. Een regulier Lisser Art Museumticket kost € 7,50. Een kinderkaartje € 5,00. Er zijn geen speciale tarieven voor studenten.

Rondleiding LAM

In het hele museum is er gratis wifi. Bij binnenkomst word je direct uitgenodigd voor het netwerk. Vervolgens krijg je op jouw eigen smartphone een persoonlijke tour die je helpt het museum te beleven.

Restaurant LAM

Wil je lekker wat eten en drinken? Op 75 meter afstand van het museum op Landgoed Keukenhof vind je Restaurant De Hofboerderij (beperkt open). Voor rust, ruimte en lekker eten bezoek je het Vierkant in het centrum van Lisse waar diverse restaurants zijn. Bijvoorbeeld De Vier Seizoenen, Eetcafé Lef of een van de vele andere restaurants.

Contact LAM museum

Telefoon: +31 (0) 252 50 88 00
E-mail: info@lamlisse.nl
Website: LAMLisse.nl

Adres LAM museum

Keukenhof 14
2161 AN Lisse

Tip!

Combineer uw bezoek aan het Lam Museum met een bezoek aan Keukenhof.
Keukenhof ligt tegenover Kasteel Keukenhof en is in het voorjaar geopend.