T: 085-4874400
E: info@havefunevents.nl

Top 10 uitjes Leiden

Ga je een weekendje weg in Leiden? Wil je jouw eigen uitagenda samenstellen voor een te gekke Leiden experience? Bekijk hier de top 10 sightseeing en attracties in Leiden!

1 - De Burcht

Vanaf de Burcht van Leiden kun je over de stad uitkijken. Op het muurwerk staan plaatjes met de namen van gebouwen die je vanaf dat punt kunt zien. De Burcht staat op een kunstmatige heuvel (motte) en maakte deel uit van een zogenaamd mottekasteel. Het Muurwerk waar je op kunt wandelen is circa zes meter hoog en de burcht van Leiden heeft een doorsnede van 35,5 meter. Aan de voet van de Burcht vind je twee restaurants waar je gezellig kunt borrelen, bijkletsen, lunchen en dineren. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad Leiden!

De Burcht
De Burcht Burgsteeg
2312 JR Leiden

Restaurant Koetshuis De Burcht VOF
Burgsteeg 13
2312 JR Leiden

http://www.koetshuisdeburcht.nl
info@koetshuisdeburcht.nl
071 5121688

Grand Café De Burcht B.V.
Burgsteeg 14
2312 JS Leiden

https://www.grandcafedeburcht.nl
info@grandcafedeburcht.nl
+31 (0) 71 2073272

2 - Young Rembrandt Studio

Ben je benieuwd in welk 17e-eeuwse huis Rembrandt tussen 1606 en 1630 leerde etsen, tekenen en schilderen bij zijn leermeester Jacob van Swanenburgh? Bezoek dan de Young Rembrandt Studio in Leiden. Wie waren de sleutelverfiguren in zijn leven? Wat was Rembrandts unieke talent en met welke materialen werkte hij? Je ontdekt het allemaal in een zeven minuten durende video mapping!

Young Rembrandt Studio
Langebrug 89
2311 TJ Leiden

3 - TukTuk Tour Leiden

Ontdek de mooiste plekjes van Leiden tijdens de TukTuk Leiden City Tour. Gedurende de drie uur durende rit met chauffeur krijg je een menu met mooie sightseeing locaties, musea, terrassen, leuke winkelstraatjes en hofjes. Je bepaalt zelf waar je wilt stoppen. Boek de TukTuk in de avond voor TukTuk Culinair. Maak een sightseeing tour door Leiden en je stopt onderweg bij drie verschillende restaurants voor het voor-, hoofd- en nagerecht. De TukTuk Leiden City Tour start op de Beestenmarkt in Leiden.

Have Fun Events
Jacoba van Beierenweg 97A
2215 KW Voorhout

info@havefunevents.nl
085 4874400

4 - Rijksmuseum Boerhaave

Vijf eeuwen wetenschap in één museum. In Rijksmuseum Boerhaave vind je de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. Bezoek Rijksmuseum Boerhaave en bekijk hoeveel impact de resultaten van de onderzoekers van toen op de huidige wetenschap hebben.

Boerhaave
Lange Sint Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

https://rijksmuseumboerhaave.nl
receptie@boerhaave.nl
+31(0)71 7519999

5 - Annie's verjaardag

Daar waar de Oude en de Nieuwe Rijn samenvloeien vind je het gezellige terras Annie’s. Vanaf het terras kijk je uit op de Waag van Leiden, kun je genieten van alle bootjes die voorbij komen varen en even gezellig bijkletsen met een hapje en een drankje.

Annie's verjaardag
Hoogstraat 1A
2312 JA Leiden

https://www.annies.nu
mail@annies.nu
+31(0) 71 5125737

6 - Corpus

In Corpus beleef je in 55 min. een spectaculaire 'reis door de mens". Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel beweging, verantwoord eten en gezondleven, dat is het motto van Corpus.

Corpus
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

https://corpusexperience.nl/nl/#!
info@corpusexperience.nl
+31(0) 71 7510200

7 - Leidse markt

Struin woensdag en zaterdag van 08:00-17:00 uur over de gezellige weekmarkt in het centrum van Leiden. De Leidse Markt is omgeven door gezellige restaurants en terrassen waar je gezellig bij kunt kletsen. Nog niet klaar met shoppen? De Leidse markt ligt om de hoek van de vele leuke winkelstraten van Leiden.

Locatie weekmarkt Leiden
Aalmarkt, 2312 JC Leiden

8 - Hofjes van Leiden

Ontdek de rust en stilte van de Leidse hofjes. De hofjes zijn een voorbeeld van sociale zorg in de middeleeuwen en zijn bijna allemaal te vinden in het centrum van Leiden. Overdag zijn de Leidse hofjes vaak opengesteld en kun je er gratis terecht. Respecteer uiteraard wel de rust en privacy van de bewoners! Hieronder de drie bekendste hofjes in Leiden.

Bethlehem Hofje
Levendaal 109-111
2311 KK Leiden

Van Assendelfts Hofje
Van Assendelftshof 2
2312 PJ Leiden

Leidse Hofjes
Loridanshof 1
2311 VS Leiden

9 - FunScooter Beach Tour Noordwijk

Stap in Leiden op de E-scooter en tour via een leuke route naar het strand van Noordwijk. Op de elektrische scooter rijd je de file lachend voorbij en parkeer je de scooter op de boulevard direct bij het strand. Even een paar uur genieten van het strandleven! Strijk neer op het terras bij een hippe strandtent of maak een mooie wandeling met uitzicht op de ondergaande zon.

Have Fun Events E-scooter verhuur
Jacoba van Beierenweg 97A
2215 KW Voorhout

info@havefunevents.nl
085 4874400

10 - Bezoek Keukenhof

Nieuws Keukenhof! Keukenhof opent van vrijdag 9 t/m zondag 11 april 2021 en het weekend erna haar deuren! Er kunnen 5000 bezoekers per dag komen genieten! Kijk hier voor meer informatie!

Op korte afstand van Leiden vind je Keukenhof. Met 32 hectare bloemenpracht is Keukenhof de grootste en mooiste lentetuin van de wereld. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen uit de hele wereld Keukenhof. En dat terwijl Keukenhof alleen in het voorjaar maar een paar weken per jaar geopend is. Tip! Huur een E-scooter en rijd via de tulpenvelden door de Bollenstreek van Leiden naar Keukenhof.

Tickets Keukenhof bestellen
Klik hier om uw tickets te bestellen.

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

https://keukenhof.nl/nl/
info@keukenhof.nl