T: 085-4874400
E: info@havefunevents.nl

Must do top 10 uitjes Haarlem

Ga jij binnenkort Haarlem Ontdekken? Bekijk dan deze must do top 10 uitjes in Haarlem. Wat is jouw ideale uitagenda om Haarlem te ontdekken?

Geniet van de onderstaande sightseeing en activiteiten tips in Haarlem. Geniet van je dagje of weekendje weg in Haarlem?

1 - Grote Markt Haarlem

Gezellig shoppen op de weekmarkt van Haarlem. De markt met 40 tot 60 kramen vindt iedere maandag en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur plaats op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Rondom het plein vind je gezellige terrassen, het prachtige stadhuis en de imposante Sint-Bavo Kerk van meer dan 80 meter hoog.

2 - Jopenkerk

Als je Haarlem bezoekt en je houdt van gezelligheid en pils, breng dan een bezoek aan Brouwerij Jopen in de Jopenkerk. Naast pils kun je bij de Jopenkerk terecht voor een lunch en diner.

De Jopenkerk in Haarlem is iedere dag van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

Jopenkerk
Gedempte Voldersgracht 2
2011 WD Haarlem

+31(0) 23 5334114
haarlem@jopenkerk.nl
https://www.jopenkerk.nl/haarlem/

3 - E-scooter tour Haarlem - Zandvoort / Bloemendaal

Huur een E-scooter en rijd geruisloos via de prachtige duinen naar Zandvoort aan Zee. Met de scooter vermijd je de file en hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek. Parkeer je scooter bij de boulevard en ga heerlijk genieten van het strandleven bij een van de strandpaviljoens. Reserveer je scooter via de Scooterverhuur van Have Fun Events en laat je scooter voor de deur bezorgen.

https://www.havefunevents.nl/scooter
info@havefunevents.nl
+31(0)85 4874400

4 - Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum in Haarlem is in 1862 opgericht en staat bekend als het museum van de Gouden Eeuw. Breng een bezoek aan het Frans Hals Museum en bewonder de prachtige collectie van beroemde schilders vanaf de 16e eeuw.

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem

https://www.franshalsmuseum.nl/nl/
meet@franshalsmuseum.nl
+31(0) 23 5115775

5 - De hofjes van Haarlem

Ervaar de rust van de hofjes in het centrum van Haarlem. Vroeger bouwden kerken en rijke families hofjes voor alleenstaande dames van boven de 50 jaar die het niet zo breed hadden. Haarlem had vroeger meer dan 40 hofjes. Tegenwoordig zijn er nog ruim 20 hofjes over in Haarlem. Veel van de overgebleven hofjes zijn overdag gratis te bezoeken. Respecteer de rust en privacy van de bewoners!

6 - Teylers museum

Het Teylers Museum is een museum voor wetenschap en kunst. Het Teylers Museum is het oudste en eerste museum van Nederland. Het gebouw en het museuminterieur zelf zijn al prachtig om naar te kijken. Zeker een aanrader als je Haarlem bezoekt!

Teylers museum
Spaarne 16
2011 CH Haarlem

https://www.teylersmuseum.nl/nl/
info@teylersmuseum.nl
023 516 0960

7 - De Adriaan molen beklimmen

Je verblijf in Haarlem is niet compleet zonder beklimming van De Adriaan molen. Deze stellingmolen is romantisch gelegen in het stadscentrum aan de oever van de rivier het Spaarne. Als je geluk hebt is er een molenaar aanwezig en zie je de windmolen in actie. Je kunt De Adriaan alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. Tijdens de rondleiding van 45 minuten maak je kennis met de eeuwenoude techniek om wind om te zetten in productieve energie.

Adriaan molen
Papentorenvest 1A
2011 AV Haarlem

https://www.molenadriaan.nl/nl/
info@molenadriaan.n
31 23 - 545 02 59

8 - Restaurant Olivijn

Restaurant Olivijn bevindt zich in de oudste panden van Haarlem. Beleef tijdens jullie diner de charme van het pand en de karakteristieke binnentuin.

Olivijn
Kleine Houtstraat 70
2011 DR Haarlem

https://www.olivijn.nl
info@olivijn.nl
023 574 6191

9 - Bezoek Keukenhof

Keukenhof news! Keukenhof opent van vrijdag 9 t/m zondag 11 april 2021 en het weekend erna haar poorten! Er mogen 5000 bezoekers per dag komen genieten van de mooiste lentetuin van de wereld! Kijk hier voor meer informatie!

Een stukje buiten Haarlem vind je Keukenhof. De grootste en mooiste lentetuin van de wereld. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen uit de hele wereld Keukenhof. En dat terwijl Keukenhof in Lisse alleen in het voorjaar een paar weken geopend is. Tip! Huur een E-scooter en rijd via de tulpenvelden van Haarlem naar Keukenhof.

Tickets Keukenhof bestellen
Klik hier om uw tickets te bestellen.

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

https://keukenhof.nl/nl/
info@keukenhof.nl

10 - Shoppen in De Gouden Straatjes van Haarlem

Wandel door de Gouden Straatjes. In deze gezellige winkelstraatjes rondom de Grote Markt vind je ambachtelijke studio's, vintage- en exclusieve designwinkels.