Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Dahlia Festival Bollenstreek 2024

Heerlijk wandelen door de prachtige tuinen met dahlia's. Het kan van zaterdag 10 augustus tot en met zondag 13 oktober 2024. In deze periode vind je in verschillende dorpen in de Bollenstreek prachtige dahlia showtuinen. Vind hier een aantal leuke tips over de mooiste dahliatuinen van de Bollenstreek. Daarnaast geven we je een aantal tips waar je online dahliaknollen kunt kopen en met welk vervoermiddel je het leukst langs de dahliavelden en dahliakwekers kunt rijden.

Informatie Dahliafestival Bollenstreek 2024

Het Dahliafestival vindt plaats van zaterdag 10 augustus tot en met zondag 13 oktober 2024. Huur een elektrische FunScooter cruiser, tandem, E-scooter, FunBike, FunStep of Solex uit 1964 en bewonder de mooiste dahliavelden en dahlia showtuinen van de Bollenstreek.

Dahliatuinen Kasteel Keukenhof in Lisse

Bezoek de dahliatuinen van Kasteel Keukenhof. De kasteeltuinen van Keukenhof zijn van zaterdag 10 augustus t/m zondag 13 oktober 2024 rijk aangekleed met prachtige bloeiende dahlia's. Dit jaar zijn de dahliatuinen van Kasteel Keukenhof extra groot. Met de extra zomerbloemen erbij en Kasteel Keukenhof op de achtergrond levert dit prachtige plaatjes op. Parkeren en entree is gratis bij Kasteel Keukenhof.

Dahliatuin De Tulperij in Voorhout

Ook De Tulperij is geopend tijdens het Dahlia Festival. Hier vind je De CNB Dahlia showtuin. De Tulperij zorgt tijdens het Dahliafestival voor een kas vol fleurige dahlia's. Daarnaast kun je op het gezellige terras genieten van een kopje koffie of thee. Wilt u meer weten over de dahlia's, boek dan een Nederlands- of Engelstalige rondleiding met de kweker. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht en liefhebbers van tulpen kunnen tulpenbollen kopen voor in de tuin.

De Tulperij is in de tulpenperiode geopend van donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024 en tijdens het Dahliafestival van zaterdag 10 augustus t/m zondag 13 oktober 2024.

Elektrische FunScooter Dahlia Tour

Huur een elektrische FunScooter en rijd duurzaam en geruisloos langs de dahliatuinen en andere zomerbloemen van de Bollenstreek. Naast de prachtige bloemen rijd je ook door de prachtige duinen en langs de kust van Noordwijk. Onderweg is de kans groot dat je herten tegenkomt! Reserveer jouw elektrische FunScooter bij Have Fun Events in het hart van de Bollenstreek. Naast elektrische E-Choppers kun je ook Tandems, Solexen, Fun Scooter City's, KickBike FunSteps en/of een TukTuk huren. Welk vervoermiddel kies jij uit om de prachtige showtuinen te bewonderen?

Dahlia Mozaïek Expositie Bollenstreek 2024

In september 2024 kun je weer op de stoere FunBikes, FunSteps, tandems, TukTuk's of met de E-scooters langs de Dahlia Mozaïek Expositie Bollenstreek rijden. Tijdens de Dahlia Mozaïekdagen staan er tientallen schilderijen, gemaakt van dahlia's, in de Bollenstreek. Kijk hier voor meer informatie over de Dahlia Mozaïek wedstrijd Bollenstreek.

De Dahlia Mozaïek wedstrijd is een van de activiteiten die plaats vindt tijdens het Dahliafestival. Het dahliafestival vindt in 2024 plaats in september.

Online dahliaknollen uit de Bollenstreek kopen

Ben jij ook zo'n fan van de dahlia? In de online webshop van FAM Flower Farm staan de mooiste soorten dahlia's met Bollenstreekkwaliteit te koop! Let er wel op dat als de dahlia's in bloei staan je geen dahliaknollen kunt kopen. De dahliaknollen zijn in het voorjaar te koop! Als de dahlia's in bloei staan dan zitten de dahliaknollen nog in de grond! Bestel bij Fam Flower Farm ook je tulpenbollen!

Vraag & Antwoord

Wanneer staan de Dahlia Showtuinen in bloei?

De Dahlia Showtuinen staan tussen zaterdag 10 augustus tot zondag 13 oktober 2024 in bloei.

Staan er buiten ook dahlia's in bloei op de bollenvelden?

Ja, er staan bollenvelden met dahlia's maar minder velden als de narcissen-, hyacinten- en tulpenvelden in het voorjaar.

Wat is de leukste manier om de dahliatuinen te bewonderen?

Huur een E-chopper, tandem, FunBike of Elektrische Step en rijd op je gemak met een routebeschrijving naar alle dahliatuinen van de Bollenstreek.

Kan ik dahliaknollen kopen?

Ja, vanaf 1 januari kun je in de webshop van FAM Flower Farm dahliaknollen bestellen. Vanaf 1 juli kun je tulpenbollen bestellen.