Kasteel Keukenhof in Lisse

Het historische Landgoed Keukenhof is een oase van rust tussen de bossen en bloemenvelden van de Bollenstreek. Kasteel Keukenhof heeft een idyllische sfeer en een stijlvolle uitstraling. Een prachtige locatie voor uw evenement of om heerlijk door de tuin te wandelen.
Adres: Keukenhof 1, 2161 AN, Lisse

Kasteel Keukenhof ligt op een landgoed van 240 hectare groot. Op Landgoed Keukenhof staan 15 prachtige rijksmonumenten. Ook het LAM museum staat op Landgoed Keukenhof met een collectie kunst over voedsel en natuur in het menselijk leven. Strijk ook even heerlijk neer bij restaurant De Hofboerderij. Hier bent u van harte welkom voor een goede kop koffie met vers gebak of voor een borrel.

Tickets Keukenhof bestellen

Kasteel Keukenhof ligt naast de bloemententoonstelling Keukenhof. Wilt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde tuinen van Keukenhof? Klik hier om uw tickets te bestellen en de prachtige bloemententoonstelling te bekijken. De kasteeltuin is gratis te bezoeken.

Wandelen bij Kasteel Keukenhof

U kunt heerlijk wandelen in de kasteeltuin en in het bos van Landgoed Keukenhof! Het landgoed is vrij toegankelijk en u kunt er gratis parkeren. U kunt zelf een route uitstippelen of een bestaande route wandelen.

LAM museum

Het Lisser Art Museum werd begin 2019 geopend. De collectie en het gebouw zijn gefinancierd door de VandenBroek Foundation, opgericht door Jan van den Broek, voormalig directeur van supermarktketen Dirk. Het LAM museum is een privaat museum en daardoor niet afhankelijk van overheidsfinanciering.

Restaurant De Hofboerderij

Bij restaurant De Hofboerderij op landgoed Keukenhof bent u van harte welkom voor een goede kop koffie met vers gebak of voor een borrel. Zaterdag en zondag is De Hofboerderij ook geopend voor een diner met heerlijke streekproducten.

Tijdens openingstijden is De Hofboerderij telefonisch bereikbaar via 0252 465 597 voor reserveringen. U kunt niet per email reserveren. Reserveren is alleen nodig voor binnen en er is zitgelegenheid voor maximaal 30 personen. Buiten vindt u een ruim en sfeervol terras.

Planten en dieren Landgoed Keukenhof

De aanwezigheid van zowel veengrond als zandgrond zorgt voor een grote diversiteit op de landerijen van Landgoed Keukenhof. In het Keukenhofbos bevinden zich de laatste oorspronkelijke duinen. Samen met de provincie Zuid-Holland wordt de biodiversiteit van de bossen en weilanden in stand gehouden. In de bossen en velden komen veel planten- en bloemensoorten voor. Ook zijn er verschillende diersoorten te vinden zoals ijsvogels, hazen, ooievaars, reeën en de koeien van de biologische veehouder die op de weilanden van Landgoed Keukenhof grazen.

Wie bouwde Kasteel Keukenhof?

Gravin van Holland, Jacoba van Beieren leefde van 1401 tot 1436 en haalde aan het einde van haar leven uit het Keukenduin fruit en groente. Dit gebruikte zij voor de keuken van kasteel Teylingen. Pas later, In 1641 liet Adriaan Maartenzoon Block, een voormalig commandeur van de Verenigde Oost-Indische Compagnie kasteel Keukenhof bouwen. In deze tijd was het normaal dat vermogende kooplieden in de regio percelen grond kochten om er buitenhuizen op te bouwen. In deze buitenhuizen konden zij in de zomermaanden tot rust komen.

Adres Landgoed Keukenhof / Kasteel Keukenhof

Keukenhof 1
2161 AN Lisse

Openingstijden Landgoed Keukenhof

Landgoed Keukenhof is geopend van maandag t/m zondag tussen 08:30 – 19:30 uur. De toegang tot het landgoed en het parkeren is gratis.

Openingstijden Restaurant de Hofboerderij

Restaurant de Hofboerderij is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. U kunt hier gratis parkeren.

Contact Landgoed Keukenhof

E-mailadres: info@keukenhof.nl