Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Zelfpluk De Olmenhorst | september t/m oktober 2024

Herfstvakantietip voor kinderen! Bezoek de Olmenhorst in Lisserbroek. Op het landgoed van 31 hectare vind je biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden, een fruitloods en ateliers. Je bent altijd welkom voor een ontspannen wandeling tussen de boomgaarden of om een bezoekje te brengen aan De Fruitloods. Tijdens het Oogstseizoen kun je zelf appels en peren plukken tijdens de Zelfpluk van een zaterdag in september t/m zondag eind oktober 2024.

Kom gezellig met vrienden, het gezin of familie naar Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek voor de jaarlijkse zelfpluk weken. Trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en het plukken kan beginnen!

Datum Zelfpluk Olmenhorst

De appelpluk bij de Olmenhorst in Lisserbroek in de Haarlemmermeer vindt plaats van zaterdag van begin september t/m zondag eind oktober 2024.

Openingstijden Zelfpluk Olmenhorst

De Zelfpluk is geopend op woensdag vanaf 13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de herfstvakantie kun je iedere dag appels en peren komen plukken.

Parkeren bij de Olmenhorst

In het weekend is de belangstelling groot bij de Olmenhorst en om die rede staan er parkeerwachters om de stroom van auto's om te parkeren bij de Olmenhorst in goede banen te leiden. Op zaterdag en zondag kost parkeren € 3,- per auto. De andere dagen kun je gratis parkeren bij De Olmenhorst.

Hoe werkt De Olmenhorst zelfpluk?

Vanaf de parkeerplaats van De Olmenhorst is er bewegwijzering naar de boomgaard waar op die dag de appels en peren geplukt kunnen worden. Bij het begin van de boorgaard staat een informatiezuil met plukregels. Houd je aan deze regels zodat de boomgaard ook voor toekomstige generaties kan worden behouden.

In de boomgaard lopen medewerkers van de Olmenhorst die laten zien welke vruchten rijp zijn en hoe die handige polsbeweging werkt zodat het steeltje netjes aan de appel of peer blijft zitten en de bladeren aan de boom. De medewerkers beschikken ook over de kennis over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn kun je afrekenen bij de kassa. De rijeen bij de kassa lijken soms wat lang maar het gaat meestal heel snel omdat hele families in de rij staan. Dit is natuurlijk ook reuze gezellig!

Wat kost het plukken van appels en peren bij de Olmenhorst?

De zelf geplukte biologische appels en peren kosten € 2,75 per kilo. Je kunt zowel contant als met pin betalen. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Heb je geen zin om te plukken? Koop dan je appels en peren in de Fruitloods van De Olmenhorst.

Plukregels Zelfpluk Olmenhorst

In het begin van de Boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. De Olmenhorst medewerkers leggen in de boomgaard uit hoe je de appels en peren het makkelijkst kunt plukken en houden toezicht. De belangrijkste regels zijn:

  1. Ga netjes met mens en natuur om

  2. Wat je plukt dien je ook af te rekenen

  3. Volg de instructies van de medewerkers op

Eten & drinken

Op het landgoed zijn diverse punten waar je eten en drinken kunt kopen. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar Landgoed De Olmenhorst. Op het veld staan verschillende kiosken waar je de lekkernijen met munten kunt kopen. Haal eerst wat munten bij de HY bus bij de entree van het veld. Je kunt ook in de fruitloods met de munten afrekenen.

Eten en drinken op De Olmenhorst

Afhaalluik Tent

Bij het afhaaluik van de tent kun je koffie, chocolademelk, thee, bier en glûhwein kopen. Uiteraard vind je hier ook de beroemde Olmenhorst sappen en biologische sappen. Wil je wat lekkers er bij? Verwen jezelf met een heerlijke taart van de dag, muffins en de alom geprezen Olmenhorst taart.

De Frietkot

Bij de frietkot bestel je lekker friet en/of een broodje kroket. Na 16.00 uur kun je ook bitterballen bestellen!

Kiosk de Zoete peer

Bestel bij kiosk de Zoete peer een suikerspin, popcorn, chips, poffertjes, schepijs, biologische limonade en verpakte ijsjes.

Kiosk de Hartige appel

In kiosk de Hartige appel staat de big smoker gestookt op appelhout. Bestel hier je Olmenburger van biologisch rundvlees, olmworst op brood en de Kidsburger van Biorund.

Voor de vega's

Vegetariërs kunnen kiezen uit gegrilde en gepocheerde Portobello met gekarameliseerde ui, kropsla, tomaat, chutney en appelmayo. Of kies voor Knakwortel met Haarlemmermeerse koolsla gekarameliseerde ui en appelmayo.

Pony rijden en schminken tijdens de appelpluk

Wil je een ritje maken op de pony? Het kan op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur bij de zelfpluk van de Olmenhorst. Mits het weer het toelaat! De ponyrit kost € 2,- en drie ritjes voor € 5,-.

Gedurende de appelpluk kun je tussen 10.00 en 17.00 uur ook mooi geschminkt worden bij De Olmenhorst. Ook hier geldt mits het weer het toelaat! De prijs is € 5,- per kind.

Wat kun je allemaal doen op Landgoed De Olmenhorst?

Naast appels en peren plukken kun je bij de Olmenhorst ook vergaderen, trouwen en leuke workshops doen. Lees hier wat je allemaal nog meer kunt doen bij Landgoed De Olmenhorst!

Vraag & Antwoord

Wanneer kun je appels en peren plukken bij De Olmenhorst

Je kunt van zaterdag begin september t/m zondag eind oktober 2024 appels en peren komen plukken bij de Olmenhorst.

Op welke dagen kun je appels en peren plukken bij De Olmenhorst?

Je kunt iedere zaterdag en zondag appels en peren plukken. Op woensdagmiddag kun je alleen appels plukken en geen peren. Tijdens de herfstvakantie voor Noord en Midden is de zelfpluk dagelijks geopend.

Kun je gratis parkeren bij De Olmenhorst tijdens de zelfpluk?

In het weekend kost parkeren € 3,- per auto. Doordeweeks is het parkeren bij Landgoed de Olmenhorst gratis.

Hoe werkt de zelfpluk bij De Olmenhorst?

Je plukt je appels, doet ze in een stevige tas en laat ze wegen. Je rekent bij de kassa af wat je geplukt hebt in de boomgaard van de Olmenhorst.

Kun je pony rijden in de Olmenhorst tijdens de appelpluk?

Ja, tijdens de zelfpluk weken kun je op woensdagmiddag en in het weekend ponyrijden.

Mag je zelf eten en drinken meenemen naar Landgoed De Olmenhorst?

Er zijn voldoende punten waar je eten en drinken kunt kopen. Eigen eten meenemen is niet toegestaan.

Moet je entree betalen bij De Olmenhorst tijdens de zelfpluk.

Je kunt gratis naar binnen bij de Olmenhorst. Parkeren kost tijdens de zelfpluk op zaterdag en zondag € 3,- per auto.