Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

Bewonder maar loop niet door de Bollenvelden!

De Bollenstreek trekt vele toeristen die genieten van de prachtige bloemenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen. Prachtig om te bewonderen en mooie foto's van te maken. Lees hier waarom je NIET in de paden van de bloemenvelden mag lopen! Respect our pride!

De bollenvelden van de Bollenstreek zien er betoverend uit en zijn ideaal om prachtige foto’s en mooie selfies van te maken. De kwekers zijn trots op hun bollenvelden en werken hier graag aan mee. Maar er is wel een keerzijde!

In de bollenvelden zitten ziektes zoals schimmels, tripsen en bacteriën. Wanneer je in het veld loopt blijven deze ziektes aan je schoenen en broek zitten. Als je dan een ander veld inloopt dan neem je deze ziektes mee en besmet je ook het andere veld. Daarnaast worden de bollen vertrapt. Dit beide zorgt voor veel schade voor de kwekers aan hun trots!

Het dringende verzoek van de kwekers is dan ook of je niet in de velden wilt lopen. Blijf op geruime afstand van de bloemen en maak vanaf daar de mooiste foto’s.

Ondanks alle borden en afzettingen houden veel toeristen zich niet aan deze regels. Help de kweker en leg aan die mensen uit waarom dat gedrag niet gewenst is. Als de toeristen horen waarom dit niet mag, dan zijn zij begripvol en respecteren zij de regels. 'Respect our pride' staat er dan ook op de borden bij de velden.

Wil je toch tussen de bloemen staan? Ga dan naar een van de tulpenattracties in de Bollenstreek. Hier kun je tussen de tulpenvelden door wandelen en de mooiste foto’s maken. In de Tulip Barn is zelfs een selfy tuin waar verschillende attributen staan waarmee je in het veld op de foto kunt.

De leukste Tulpenattracties van de Bollenstreek!

In de Bollenstreek vind je een aantal tulpenattracties die de moeite waard zijn om te bezichtigen! Bij deze bloemenattracties kun je wel door de tulpenvelden lopen om mooie foto's te maken!

De Tulperij
Klik hier voor meer informatie over de Tulperij in Voorhout!

Tulip Experience Amsterdam
Klik hier voor meer informatie over de Tulip Experience Amsterdam!

The Tulip Barn
Klik hier voor meer informatie over The Tulip Barn!

Ook bij Keukenhof kun je prachtige foto’s maken. Je kunt hier alleen niet tussen de bloemen wandelen maar wel op de paden tussen alle tulpentuinen.

Klik hier voor meer informatie over Keukenhof!