Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

De leukste uitjes in Delft

Delft, een historische stad met prachtige gebouwen en een heerlijke sfeer! Hier zijn een aantal prachtige musea te bezoeken. In het museum "Royal Delft" ziet u het bekende Delftsblauwe servies dat wereldbekend is geworden. Delft heeft heel veel mooie hofjes te bieden en natuurlijk het fenomenale stadhuis dat er al sinds het jaar 1200 staat.

Royal Delft

Het Delftsblauwe servies is niet te missen als u zich in Delft of omstreken begeeft.
U kunt een kijkje nemen in de fabriek en zien hoe ambachtslieden in actie zijn.
Bekijk ondertussen ook de historische Delftsblauwe aardewerken die honderden jaren oud zijn.
De fabriek stamt uit de 17e eeuw en ontvangt jaarlijks zo'n 130.000 +/- bezoekers per jaar.

Boek hier uw tickets voor Royal Delft

Museum Prinsenhof

Dit educatieve en moderne museum laat zien hoe Delft en de plaatselijke creatievelingen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland én de wereld. In 1584 is Koning Willem van Oranje in dit gebouw vermoord. De kogelgaten zitten nog in de muur en die worden ook tentoongesteld in het museum.
In dit museum zijn ook een aantal Delftsblauwe werken te zien.

Vermeercentrum Delft

Het Vermeercentrum in Delft is een tentoonstelling van de bekende schilder Johannes Vermeer. Zijn leven en kunstwerken zijn hier tentoongesteld, maar de kunstwerken van zijn tijdgenoten hangen er ook om bezichtigd te worden. Vermeer is geboren en getogen in Delft. Hij heeft daar zijn werk tot grote hoogte gebracht.

Marktplein Delft

Lekker rondstruinen over de markt op het Marktplein van Delft? Dit plein is met 120 x 50 meter een van de grootste marktpleinen van Europa. Het is een historisch, monumentaal en sfeervol plein waar altijd reuring is.
Aan de ene kant van het Marktplein ziet u het historische stadhuis en aan de andere kant de Nieuwe Kerk. Deze twee monumentale gebouwen maken het plein tot een bijzondere bezienswaardigheid.
Op de Markt is elke donderdag een warenmarkt van 09.00 - 17.00 uur.