Boek hier je Keukenhof Tickets 2024!

De Kaagse Boer - Kaag

Als je een bijzondere plek wil ontdekken, kom dan naar De Kaagse Boer. Op de boerderij op de Kaag is van alles te zien en te beleven. Na een korte overtocht met de pont kunt u logeren in de Bed & Breakfast, het kaasmuseum bezoeken, verse lokale producten kopen in de winkel of een heerlijk ijsje eten. Ook zijn de koeien en kalfjes te bezoeken en de zelfgemaakte boerenkaas te proeven.
Adres: Julianalaan 29, 2159 LC, Kaag

De boerderij van De Kaagse Boer

Bij boerderij De Haagse Boer lopen 55 melkkoeien en 50 stuks jongvee op 36 hectare land. In de zomer lopen de koeien heerlijk buiten. Op de boerderij uit rond 1850 is een kaasmakerij, kaasopslag en diverse loodsen. Verder lopen er ongeveer 15 kippen, 2 geiten, een kat en een boerderijhond.

Adopteer een Koe van De Kaagse Boer

Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet. Door het adopteren van een koe komen burgers en boeren met elkaar in contact. Naar de overtuiging van Stichting Koevoet en De Kaagse Boer draagt deze verbinding bij aan wederzijds bewustzijn en begrip. De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf. De boeren vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf en hun producten.

Kaasmakerij en winkel op de Kaag

Op de boerderij maakt de boer echte ambachtelijke Leidse Kaas, de enige echte rode kaas met ingedrukte sleutels. Daarnaast worden er ook Boeren Goudse kazen, met en zonder kruiden gemaakt. In de boerenwinkel vindt u kaas in de meest brede zin van het woord. De enige echte Leidse kaas, Goudse kaas, brandnetel- en pestokaas, zelfgemaakte boter, eieren, souvenirs en in de zomer ook het heerlijke Boeren roomijs.

Het kaasmuseum is van april tot oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00. Buiten het seizoen zijn we open op afspraak. De kaaswinkel is het hele jaar open van 10:00 tot 18:00.

Er is bij De Kaagse Boer een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig op Kaageiland.

Bed and Breakfast De Kaagse Boer

Logeren bij Boerderij De Kaagse Boer. De Bed & Breakfast staat op De Kaag, een sfeervol eiland in de Kagerplassen. Gasten van de Bed and Breakfast die een rondleiding willen of het museum willen bezoeken kunnen dit aangeven bij het reserveren. De Bed and Breakfast is het hele jaar door geopend.

Contact De Kaagse boer

Telefoon: +31(0) 252545796
Email adres: info@BoerenLeidsekaas.nl

Adres De Kaagse boer

Julianalaan 29
2159 LC Kaag