Brasserie Buitenhuis Valkenburg

Bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg is het ouderwets genieten. Een plek waar je écht even tijd voor elkaar kan hebben. Zodra je binnenstapt bij de hippe en relaxte ambiance van Brasserie Buitenhuis voel je je direct thuis. Voor iedereen een buitenhuis!
Adres: J. Pellenbargweg 2, 2235 SP, Valkenburg

Na een rigoureuze verbouwing opende Brasserie Buitenhuis op 1 juli 2016 officieel de deuren. Van een fantastische plek met veel potentie waar niet veel gebeurde, veranderde het Valkenburgse Meer in dé hotspot van Leiden en omgeving. 

Met maar liefst 150 zitplaatsen voor ontbijt, lunch en diner en het prachtige uitzicht op het Valkenburgse Meer is het heerlijk vertoeven.

Je kunt er dagelijks van 9.00 uur tot laat terecht en er klinkt uit de speakers een fijn deuntje voor een ontspannen sfeer. Plof je eenmaal neer op de leren banken bij de open haard, dan wil je niet meer weg. Als de zon schijnt is het heerlijk om neer te strijken op het terras met uitzicht over het Valkenburgse Meer. De zonsondergangen zijn betoverend om van te genieten. En je kunt ook nog eens gratis parkeren voor de deur!

Strandkas

Op het strand aan het Valkenburgse Meer staat de leuk ingerichte Strandkas waarin je met zijn tweeën kunt dineren. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en te genieten. Is het fris, dan gaat de heater aan!

Romantisch dineren in de strandkas kost €55 euro per persoon. Wat krijg je daar allemaal voor?

  • Glaasje bubbels vooraf

  • Een viergangen verrassingsdiner

  • Wijnarrangement (3 glazen)

  • Koffie, thee en water

Stoomtreinmuseum Leiden

Stap binnen bij smalspoormuseum ‘Stoomtrein Katwijk Leiden’ en ontdek hoe belangrijk het smalspoor ooit was. Kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. In het museum vind je antieke rijtuigen en stoom- en de diesellocomotieven. In het binnenmuseum ontdek je hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein ooit had in Nederland. Om binnen te komen koop je in het stationsgebouw een ouderwets treinkaartje.

Ritje in de stoomtrein langs het Valkenburgsemeer

Hoogtepunt van het bezoek aan het Smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk - Leiden is een ritje met de stoomtrein van circa 30 minuten langs het Valkenburgse Meer. Langs het perron staat de bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met zijn antieke houten rijtuigen al klaar. De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog wat extra kolen op het vuur en als de machinist aan de regulateur trekt zet de locomotief zich puffend en sissend in beweging. Veel opa’s en oma’s zullen het boemeltreintje nog kennen uit hun jeugd!

Contact Brasserie Buitenhuis

Telefoon: +31(0)71 5721805
Email adres: info@brasseriebuitenhuis.nl

Adres Brasserie Buitenhuis

J. Pellenbargweg 2
2235 SP Valkenburg