Elektrische scooter kopen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een elektrische scooter? Uiteraard is het uiterlijk belangrijk maar let bij de aankoop van jouw elektrische scooter ook op het rijgedrag, zitcomfort, bagageruimte, en actieradius. Bekijk voordat je een scooter gaat kopen de volgende tips.

10 tips voor het kopen van een elektrische scooter. Have Fun Events verhuurt en verkoopt elektrische scooters. Door het uitproberen van vele modellen en onze ruime ervaring hebben wij de beste E-scooters voor u geselecteerd om veilig en zonder problemen te kunnen rijden.

Waarvoor ga je de scooter gebruiken?

Gebruik je de scooter om iedere dag naar school of werk te rijden of wil je de elektrische scooter gebruiken om bij mooi weer af en toe een ritje te maken? Ga je de scooter gebruiken voor de fun of wordt het je primaire vervoermiddel? Ga je iedere dag op de E-scooter naar school of naar het werk? Kies dan voor de FunScooter City. Rijd je af en toe een fun-ritje dan zijn de FunScooter Cruiser en de FunScooter City beide topmodellen. Heb je weinig ruimte in de schuur? Bekijk dan de FunScooter Compact.

Bromscooter of Snorscooter?

Ga je een E-scooter kopen? Dan kun je kiezen tussen een snorscooter die 25 km per uur kan en een brom–scooter die 45 km per uur kan. Bij de snorscooter mag u zonder helm rijden en bij de bromscooter is een helm verplicht. Een snorscooter heeft het voordeel dat je haar minder in de war raakt. Het geeft je meer gevoel van vrijheid en het overige verkeer is beter waarneembaar. Wil je sneller op je bestemming aankomen? Dan is de bromscooter een betere keuze voor jou! De FunScooter Cruiser en de FunScooter City zijn beide leverbaar als snorscooter en bromscooter.

Let op de garantieperiode op de E-Scooter

Let bij de aanschaf van een E-scooter of er garantie op zit. Op alle scooters van Have Fun Events zit fabrieksgarantie. Dit betekent dat je garantie hebt op de onderdelen. Op de arbeid zit geen garantie. Bij ons zit je nooit zonder scooter. Zolang de reparatie duurt kun je vervangend vervoer krijgen.

Leasen of kopen?

Ben je van plan om een scooter te kopen op afbetaling? Wil je een E-scooter leasen? Het prijsverschil per maand bij leasen is in de meeste gevallen niet veel groter dan kopen. Bereken wel goed of je het maandelijkse bedrag kunt missen.

Elektrische scooter rijden of op benzine?

Rijd je regelmatig langere afstanden dan is de benzinescooter de beste keuze. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine maar op een volle accu haal je vaak niet meer dan 60 kilometer. Daarna moet je hem opladen wat gemiddeld 6 uur duurt. Voor kortere ritjes is de E-scooter de juiste keuze. Ook elektriciteitskosten en de onderhoudskosten van een E-scooter zijn veel lager dan die van een benzinemotor.
Een benzinemotorblok heeft met regelmaat onderhoud nodig en de elektromotor van een elektrische scooter niet. Have Fun Events verhuurt en verkoopt alleen E-scooters. Dat is beter voor het milieu en past beter bij de huidige tijd. Bij de E-scooter Cruiser kun je een extra accu laten installeren waardoor de actieradius 120 kilometer wordt. Elektrisch rijden is circa 7 keer goedkoper dan op benzine rijden!

Welke E-scooter verzekering kies ik?

Voor het rijden op een elektrische scooter is een bromfietsverzekering / scooterverzekering verplicht. Er is een grote keuze aan verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Een gemiddelde verzekering kost circa 12,50 euro per maand. Verzekeringstip! Vraag een aantal verzekeringsmaatschappijen om een prijsopgave. Dat kan je een paar euro per maand schelen. De prijs van de verzekering is onder andere afhankelijk van je leeftijd en eerder veroorzaakte schades. 

Onderhoud E-scooter

Een E-scooter heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Houd uiteraard wel de remmen en banden goed in de gaten. De onderhoudskosten van een elektrische scooter zijn veel goedkoper dan scooters die op benzine rijden. Afhankelijk van het gebruik wordt na een aantal jaren de accu minder. In dat geval dien je de accu te vervangen. Accu's worden gelukkig steeds beter en goedkoper. Wanneer je voor een E-scooter kiest dan heb je geen last van startproblemen, kapotte bougie, vervangen van olie- en luchtfilters, smeer aan je broek en herrie. 

Word lid van de ANWB

Ga je de E-scooter veel gebruiken? Dan is het een aanrader om ANWB lid te worden voor ongeveer € 50,- per jaar. Wanneer je pech krijgt dan komt de ANWB ter plaatse om een noodreparatie uit te voeren of je scooter naar een ANWB-servicepunt te brengen om daar het defect te verhelpen.

Voordelen van een E-scooter

Scooter rijden heeft vele voordelen! Je hoeft geen parkeergeld te betalen en je kunt hem overal gratis parkeren. Je stapt bij je eigen voordeur op en je kunt bij je eindbestemming voor de deur parkeren. Scooter rijden is goedkoper dan reizen met de trein, auto, bus of tram. 

Scooter kopen bij Have Fun Events

Wij vinden het belangrijk dat je de juiste keuze maakt bij de aanschaf van jouw elektrische scooter. Wij hebben door onze ruime ervaring in de verhuur een overzichtelijk assortiment E-scooters gemaakt van de best presterende modellen zodat je geen keuzestress hebt. Wil je de scooter een dag of weekend uitproberen? Huur jouw model eerst en ontvang het huurbedrag terug als je de scooter koopt. Wij willen de elektrische scooter alleen aan jou verkopen als je 100% tevreden bent en achter je aankoop staat.

Scooter leasen

Wil je graag een elektrische scooter kopen maar wil je hem in delen betalen? Dan kun je ook een scooter leasen voor een laag vast bedrag per maand. Bereken wel goed of je de maandelijkse kosten kunt betalen zodat je niet in de financiële problemen komt.

E-scooter kopen onder de 1000,-

E-scooter kopen onder de 1750,-

E-scooter kopen onder de 2500,-